Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

Bilder hochladen Bilder hochladen 
Maradjon benne a vitamin.....

A zöldségek és gyümölcsök gondos előkészítése és főzése csökkenti a vitaminveszteséget.

Bilder hochladen

A zöldségek és gyümölcsök aprítását, szeletelését közvetlenül a főzés előtt ajánlott elvégezni. A földarabolt zöldséget ne hagyja állni. A frissen reszelt gyümölcsöt is fogyassza el minél hamarabb.

Fontos, hogy a zöldet ne vágja túl apróra, mert megnő a levegővel érintkező felület, és az oxigénnel reakcióba lépve a bennük lévő antioxidánsok inaktiválódnak. Ha nem akarja, hogy a gyümölcs megbarnuljon, csöpögtessen rá citromlevet. Ne hámozza meg a gyümölcsöket, de a cukkínit és a padlizsánt sem. A tápanyagok, vitaminok és rostok többsége a héj alatt található.

A tápanyagveszteség miatt kerülje a vízben főzést. Olajon párolva ízletesebb a zöldség. Alufóliába csomagolva, tepsiben sütve finom - és kalóriaszegény - a paprika, a paradicsom, a padlizsán, a cukkíni. Ha mégis főz, ne öntse ki a vizet: értékes ásványi anyagokat tartalmaz, mártást, levest készüthet belőle.

Bilder hochladen Bilder hochladen 

Címkék:

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu