Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

Bilder hochladen

Kamilla a szépségért


Gyermekkorunk óta jól ismerjük. Jó szívvel használhatjuk és ajánlhatjuk a szépségápolás terén is.

Szemgyulladás-kezelés, görcsoldás, pattanáskezelés, borogatás, fertőtlenítés, ülőfürdő, inhalálás, arcgőzölés, fülcseppkészítés, szájöblögetés - mennyiféle házi gyógymód részese az igénytelen kinézetű kis virágból készített varázserejű főzet. Jó ideje bio- és nem-bio változatokból is választhatunk, azt pedig felsorolni sem érdemes, mennyi minden kozmetikum, bőrápoló szer alkotórésze. Igyekszünk pár tippet adni ahhoz, hogy a szépségápolás terén hogyan használjuk e csodaszert (bár a szépség- és egészségápolás mindig kéz a kézben jár.)

Haj

Szőke haj ápolása

A szőke hajat kamillás főzettel leöntve illetve a főzetet a hajba bedörzsölve kialakíthatjuk, elmélyíthetjük a vágyott csodás méz szőke színt, egyúttal erősítjük a hajgyökereket.

Zsíros, ill. korpás haj

A kamillával eredményesen kezelhetjük a zsíros, korpás fejbőrt, mert a kamillafertőtlenítő, szárító hatású. Használat: a főzettel öblítsük le hajmosás után a hajunkat és dörzsöljük azt a fejbőrünkbe. A kamilla visszaállítja a fejbőr természetes vízháztartását, szabályozza a faggyúmirigyek működését. Erősíti a haj külső rétegeit, csökkenti a vegyi anyagokat tartalmazó hajápoló termékek káros hatásait.

Bőr, arcbőr

Gyulladt, duzzadt szemek borogatása

A kamillafőzetet (kamillából általában főzetet és nem forrázatot készítünk) enyhén behűtjük. Tiszta vattakorongot mártunk a főzetbe és lágy mozdulatokkal, azon keresztül ütögetjük finoman ujjbegyünkkel a piros szem környékét, majd a művelet végén az újra hűvös kamillaoldatba mártott vattakoronggal a szemünk körül pár percig lehunyt szemmel pihenünk.

Pattanásos bőr külsőleg és belsőleg történő kezelése kamillatinktúrával

Gyógyszertárban kapható tiszta szesszel öntsük le a jól zárható befőttesüvegbe helyezett, összemorzsolt kamillavirágzatot, úgy, hogy a szesz ellepje azt. Tíz napig hagyjuk sötét, hűvös helyen állni, majd egy szintén jól zárható, tiszta üvegcsébe szűrjük át mull-lapocskán vagy szűrőpapíron keresztül. Az így kapott kamillatinktúrából naponta tegyünk kétszer egy teáskanállal a teánkba (autóvezetés előtt kerüljük, bármely kicsi is az alkoholmennyiség.) A beleket tisztítja, az emésztést segíti és már ez által szebbé teszi a bőrt, ezen kívül a makacs pattanásokat is elmulasztja. A tökéletes hatás érdekében a kamillatinktúrát csalántea-főzettel fogyasszuk a pattanások leküzdése céljából. A tinktúra mintegy megnövelt hatásfokú koncentrált kamillateaként hat, de természetesen a kamillatea fogyasztását is javasoljuk hasonló céllal. Külsőleg is rendszeresen ecseteljük, borogassuk vele a gyulladt bőrfelületet kamillás főzettel történt átgőzölést követően.

Bőrfrissítés, tonizálás

A bőr felfrissítésére, tónusának emelésére nagyon hasznos a hidratálás előtt történő kamillafőzetes lemosás, mely szintén langyos vagy kihűlt főzettel történjen.

Bilder hochladen

Címkék:

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu