Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

VIRÁGOS GRANNYSQUARE

Figyelem! Ez a minta nem sajat talalmany! Silja Devine-t illeti a dicseret. En csupan segiteni szeretnek azoknak, akik nem beszelnek angolul vagy norvegul, hogy ök is el tudjak kesziteni ezt az egyszerü de nagyszerü blokkot.

Szoval akkor következzek a grannysquare elkeszitesenek menete:

grannysquare keszítése

1. sor: ket lancszemmel kezdünk majd a tütöl tavolabb esö lancszembe 8 rövidpalcat öltünk, hamispalca segitsegevel gyürüt formalunk

2. sor: harom lancszemmel megemeljük a sort es meg ket egyrahajtasos palcat öltünk a soremeles tövebe. Mielött atterünk a következö szemre, harom lancszemet legyartunk. A következö szembe harom darab egyrahajtasos palcat gyartunk, majd ismet harom lancszem következik mielött atterünk a következö szemre. Es igy tovabb, azaz 8 darab egyrahajtasos palcas "blokkunk" lesz. Ezek lesznek a virag szirmai. A sort termeszetesen hamispalcaval zarjuk. (elsö kep)

3. sor: a szirmokat ugy alatkitjuk ki, hogy az elözö körben legyartott harom lancszembe öt rövidpalcat öltünk. Hamispalcaval zarjuk a sort. Most mar tenyleg hasonlitania kell egy viragra. (masodik kep)

4. sor: uj szinnel folytatjuk egy tetszöleges viragszirom masodik szemetöl. Egy rövidpalca, harom rövidpalca (a viragszirom közepsö szemebe), egy rövidpalca, ket szemet összehorgolunk. Ez a ritmus, amig körbe nem erünk.  Hamispalca. (harmadik kep)

5. sor: harom lancszemmel megemeljük a sort, egy egyrahajtasos palca, het rövidpalca, ket egyrahajtasos palca, majd a következö szembe egy kethajtasos palca, harom lancszem es meg egy ketrahajtasos palca kerül. Ez a ritmus, amig körbe nem erünk, csak a soremeleshez hasznalt harom lancszemet egy egyrahajtasos palcaval helyettesitsük. Hamispalca. (negyedik kep)

6 es 7. sor: visszaterünk az elözöleg hasznalt szinre. Minden szembe egy rövidpalcat öltünk, csak a sarkon levö szembe öltünk harmat (hogy be tudjunk kanyarodni). A sorokat hamispalcaval zarjuk, sort pedig egy lancszemmel emelünk. (ötödik es hatodik kep)

Eddig a leiras. Bar meg kell mondanom öszinten, hogy a leirasban összesen nyolc sorrol van szo, en viszont kifelejtettem a hatodik sort. Nem direkt, es nem valamilyen logikos megfontolasbol, egyszerüen csak beneztem. De igy is egy szabalyos blokk keletkezik es ez a lenyeg.

Mikor a takarot horgoltam a hetedik sort is elhagytam, es helyette minden masodik szembe egy egyrahajtasos palcat öltöttem, majd az azutani sorban minden szembe ugyanezt. (Csak a sarkoknal kell figyelni, hogy rendesen bekanyarodjon a sor.) Igy tovabbi macere nelkül kicsit növeltem az egyes blokkok alapmeretet, hogy hatekonyabban tudjam a takarot elöallitani.

Nos, a fantazianak semmi nem szab hatart. Ugyhogy kivancsi lennek, ki mit hozott ki a mintabol. A ravelry-seket megkernem, hogy tegyek fel oda is a kesz müveket, a többiek meg csak dobjanak egy mailt vagy kommentoljanak egy linket.

Sok sikert! Jo munkat!

 

Címkék:

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu