Kis türelmet...
A bikiniszezon kezdetén, a nyári melegben rettentő jól tud esni egy könnyű saláta, amit pillanatok alatt elkészíthetünk a vacsora mellé. A saláta titka a friss zöldség és a jól eltalált öntet, amit a legjobb, ha magunk készítünk el tartósítószermentesen. Elég egyszer nekiállni, és kikeverni a megfelelő arányokat, mivel hetekig eláll, utána csak elő kell kapni, és meglocsolni vele a zsenge leveleket.
A The Kitchn nevű főzéssel és konyhatervezéssel foglalkozó netes magazin szerzője hosszas kísérletezés után találta meg ennek a gazdag, olaszos salátaöntetnek a receptjét, amit még csirkehús pácolásához vagy grillezett zöldségek ízesítéséhez is használhatunk.
Hozzávalók:
• 2,5 deci olívaolaj
• 0,6 deci fehérborecet
• 2 evőkanál vörösborecet
• 1 gerezd fokhagyma
• 2 evőkanál finomra vágott hagyma
• 2 evőkanál finomra vágott kaliforniai paprika
• 2 teáskanál dijoni mustár
• 1 teáskanál méz
• 1 teáskanál só
• negyed teáskanál szárított oregáno
• negyed teáskanál szárított majoránna
• 1 csipet őrölt csili
• frissen őrölt fekete bors
Öntsük egybe a hozzávalókat egy jól záródó befőttesüvegben, és rázzuk fel jó alaposan, vagy egy tálban is kikeverhetjük habverővel, amíg szépen össze nem áll. Mártsunk bele egy salátalevelet, és kóstoljuk meg, hogy még igazíthassunk az ízesítésen, ha megkívánja.
Forrás: http://www.thekitchn.com/
http://www.nlcafe.hu/gasztro/20130701/salataontet-recept-olaj-borecet/
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!