Mustáros, mézes pulykamell, rántott sajtos rizsgolyókkal
Ezt a fűszerezést
Sweet & Salt blogon találtam már régen és párszor el is készült azóta. A mai ebéd is ez volt, a maradék rizsből pedig
Zsuzsi oldalán látott gombóckákat tálaltam köretnek. Meg lettem dicsérve! Nagyon! ☺
Hozzávalók:
- 1 pulykamell (kb. 60 dkg)
- 2 ek. magos mustár vagy sima
- fél ek. só
- 1 mokkáskanál bors
- 2 ek. méz
- néhány kanál olívaolaj
- 10 gerezd fokhagyma
A mustár, sót, borsot és a mézet összekeverjük, majd a húst, vagy nálam a felszeletelt húsokat bekenjük vele. Egy magas falú serpenyőbe kevés olajon megpirítjuk egy kicsit a húsnak mindkét oldalát, majd mellérakjuk a megtisztított, késsel kilapított fokhagymát. Ráöntünk 1 dl vizet, lefedve kb.50 percig pároljuk, majd picit lepirítjuk. A húson látható fekete "csigaürülékszerű" dolog, rozmaring és bazsalikom, amit frissen vágtam rá a sütés utolsó 10 percébe.
|
Köret: Rántott sajtos rizsgolyók |
A pár napja megmaradt rizst elkevertem 2 db tojással, és annyi zsemlemorzsával amennyitől formázható lett, sóztam, borsoztam, vágtam rá friss petrezselymet, majd gombócokat formáztam vizes! kézzel, beledugtam egy kocka trappistát (de mozarella golyó még jobb, csak nekem nem volt :)) és meghempergettem zsemlemorzsában. Forró, bő olajban kisütöttem és papírtörlőre szedtem őket.(Legközelebb egy áztatott zsemlét is fogok beletenni.)
Jó étvágyat!http://barbikonyhaja.blogspot.hu/2011/06/fuszeres-sult-pulykamell.html?showComment=1420029171952#c8147737864120714253
Kommentáld!