Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

5. Csudabogarak





Hozzávalók:


lapos, kerek kavicsok (többféle méretben) vagy fa bútorgombok
akrilfesték (fehér, fekete és két egymáshoz illő szín)
vékony hegyű, alkoholos filc
ceruza
ecset több méretben (0-s, 4-es, 6-os)

Elkészítés:
 

Gyerek szájába nem való, így csak rögzített, le nem szedhető kavicsbogarakkal dekoráljunk. A bogarakká változtatott kavicsokat lehet használni bútorok vagy a fal díszítésére. Ha bútorgombnak akarjuk használni a bogarakat, akkor célszerű azonnal, kezeletlen, natúr fa bútorgombokból készíteni. Illetve a bogár bútorgombokból akár ruhafogast is készíthetünk egy léc, némi fúrás, csavarozás és ragasztás után. Az eljárás kavicsnál és fa bútorgombnál is ugyanaz. Először fehérre kell festeni a kavicsot (szinte minden így kezdődik), és ezután ceruzával felrajzolni a mintát, majd akrilfestékkel kiszínezni. Ez utóbbi művelethez szükséges a nagyon vékony ecset, hogy a vékony vonalakat is meg tudjuk húzni. Könnyebb festeni, ha a követ az asztalra helyezzük, és festés közben a kezünket is megtámasztjuk. A festékek teljes száradása után a kontúrvonalakat vékony hegyű fekete alkoholos filccel át kell húzni, majd a tartósság növelése érdekében lelakkozni a kész csudabogarakat. (Lakkozásra én most is Plextolt használtam.)

Tipp: a kavicsra bármit rajzolhatunk, akár úgy, hogy az egészet befestjük - teknős, csiga, béka, pöttyös vagy csíkos labda -, de úgy is, hogy csak egy figurával, ábrával - kacsa, virág, kaktusz, kutya, stilizált elefánt vagy macska - díszítjük.

Címkék:

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu