Kakaós tortalap Eta módra 5 tojásos (kb. 26 cm átmérőjű laphoz)
250 g cukor+ 100 g a habba 387 g liszt 187 ml tej 187 ml olaj 5 tojás 1 és 1/4 cs sütőpor 50 g kakaópor
A tojás fehérjét kemény habbá verem. Tojás sárgáját kevertetem a porcukorral, öntök hozzá pici tejet hogy keverhetőbb legyen s kicsinyenként adagolom bele az olajat. Majd bele keverem a megmaradt tejet s belekeverem az átszitált lisztet a sütőporral és a kakaóport. A tortasütő aljába teszek sütőpapírt s előmelegített sütőbe készre sütöm. 180 fokon sütöttem kb. 45 percig. /tűpróba/ A tortalapot hagyom a tortasütőben kb. 10 percig majd körbe vágom s kifordítom rácsra és leszedem róla a sütőpapírt. A képen látható hogy nagyon szép tortalapot kapunk, amit 3 fele vágunk s elegendő egy szép tortára. Sok sikert kívánok!
Forrás: Eta hagyományos tortái-Tradičné torty od Ety
A felhasználói élmény fokozása érdekében már mi is használunk cookie-kat a Network.hu oldalon.
Az oldal használatával beleegyezel a cookie-k alkalmazásába. További információ: itt.
Kommentáld!