Az egyik kedvenc ételünk - a sok közül - egyszerű alap hozzávalókból, ízletes gombás ragut varázsolhatunk akár ebédre, akár vacsorára. Galuskával a legfinomabb. »HOZZÁVALÓK« - egy nagyobb csirkemell - fél kg barna vagy fehér csiperke - 1 fej vöröshagyma - olaj, pirospaprika, só, bors - 2 dl tejföl + 1 ek liszt - paprika , paradicsom - ételízesítőpor
- A hagymát felkockázzuk és kevés olajon megfonnyasztjuk, megszórjuk pirospaprikával és hozzáadjuk a feldarabolt paprikát, paradicsomot. - Az így kapott pörköltalaphoz adjuk a felkockázott csirkemellet. - Ízesítjük és félpuhára pároljuk, ekkor hozzáadjuk a vékonyra szeletelt gombát is. - A tejfölt csomómentesre keverjük a liszttel és a mikor már megpuhult a hús is, a gomba is, besűrítjük vele a pörköltet. - Petrezselymes galuskával tálaljuk.
A felhasználói élmény fokozása érdekében már mi is használunk cookie-kat a Network.hu oldalon.
Az oldal használatával beleegyezel a cookie-k alkalmazásába. További információ: itt.
Kommentáld!