Kis türelmet...
11 éve | 0 hozzászólás
A bikiniszezon kezdetén, a nyári melegben rettentő jól tud esni egy könnyű saláta, amit pillanatok alatt elkészíthetünk a vacsora mellé. A saláta titka a friss zöldség és a jól eltalált öntet, amit a legjobb, ha magunk készítünk el tartósítószermentesen. Elég egyszer nekiállni, és kikeverni a megfelelő arányokat, mivel hetekig eláll, utána csak elő kell kapni, és meglocsolni vele a zsenge leveleket.
A The Kitchn nevű főzéssel és konyhatervezéssel foglalkozó netes magazin szerzője hosszas kísérletezés után találta meg ennek a gazdag, olaszos salátaöntetnek a receptjét, amit még csirkehús pácolásához vagy grillezett zöldségek ízesítéséhez is használhatunk.
Hozzávalók:
• 2,5 deci olívaolaj
• 0,6 deci fehérborecet
• 2 evőkanál vörösborecet
• 1 gerezd fokhagyma
• 2 evőkanál finomra vágott hagyma
• 2 evőkanál finomra vágott kaliforniai paprika
• 2 teáskanál dijoni mustár
• 1 teáskanál méz
• 1 teáskanál só
• negyed teáskanál szárított oregáno
• negyed teáskanál szárított majoránna
• 1 csipet őrölt csili
• frissen őrölt fekete bors
Öntsük egybe a hozzávalókat egy jól záródó befőttesüvegben, és rázzuk fel jó alaposan, vagy egy tálban is kikeverhetjük habverővel, amíg szépen össze nem áll.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
horgolt drótos tálak
11 éve | 0 hozzászólás
http://www.liveinternet.ru/users/3400635/post278186486/
Címkék: