Kis türelmet...
HOZZÁVALÓK:
KÉT PISKÓTAROLÁD:
3 tojásfehérjét habbá verünk, hozzáadunk 6 dkg cukrot, a tojások sárgáját, majd 7 dkg lisztet amibe belekeverünk 1 kávéskanál sütőport.
ha megsültek, még melegen zsírpapírral feltekerjük. Amint kihűltek megkenjük baracklekvárral és visszatekerjük. Kb . fél centis szeletekre vágjuk.
MÉZESLAPOK:
Felolvasztunk 4 dkg margarint, 3 evőkanál mézet, 10 dkg cukrot, majd hozzá keverünk 1 egész tojást + 1 sárgáját, 1 kávéskanál szódabikarbónát, amitől jó habos lesz a massza. Végül hozzáadunk 35 dkg lisztet.
Kiborítjuk a tésztát, átgyúrjuk, ketté osztjuk és megsütjük a lapokat gáztepsi méretűre.
KRÉM:
1.5 liter tej, 20 dkg cukor, 5 cs. vaníliás puding, 1 cs. margarin.
A pudingot feloldjuk egy kevés tejben, a többit felforraljuk, elkeverjük benne a cukrot és megfőzzük a pudingot. Ha kihűlt hozzáadjuk a habosra kevert margarint.
ELKÉSZÍTÉS:
Egy lapot megkenünk a krém felével, rátesszük a felvágott piskótaroládokat, majd a krém másik felét is rákenjük. Befedjük a mézes lappal.
Másnapra jól megpuhul.
Tetejét porcukrozzuk, de bevonhatjuk csokival is.
A recept klub oldalán láttam ilyen süteményt, de én a saját piskótámból, mézes tésztámból, és krémemből készítettem.
Kategória: Saját
Feltöltés ideje: 14 éve
Látta 1471 ember.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!