Kis türelmet...
 
 
    
A tésztához:
    50 dkg liszt
    25 dkg vaj
    10 dkg porcukor
    2 db tojássárgája
    1 dl tej
    1 tk kristálycukor
    1 dkg élesztő
    1 kk sütőpor
    1 db vaníliás cukor
    tejföl
A töltelékhez:
     30 dkg őrölt mák
     15 dkg cukor
     2 dl tej
     1 citrom reszelt héja
     2 ek méz
     10 dkg mazsola
     1 dl rum
     fahéj
     2 db tojás fehérje
     baracklekvár
 A sütőt előmelegítjük 170 fokra, és elkészítünk egy kb 20x36 cm-es, magas peremű tepsit.
 A mazsolát beáztatjuk a rumba.
 A töltelékhez összekavarjuk a mákot a cukorral és a tejjel.
 Hozzáadjuk a mazsolát, mézet, ízlés szerinti mennyiségű fahéjat és a reszelt citromhéjat, majd felfőzzük.
 A mákot levesszük a tűzről. A tojásfehérjét habbá verjük és a langyos töltelékhez keverjük.
 A tésztához langyos tejben feloldjuk a tk cukrot és felfuttatjuk az élesztőt benne.
 A lisztet elkeverjük a sütőporral, a vaníliás cukorral, a porcukorral és elmorzsoljuk benne a vajat.
 Hozzáadjuk az élesztőt, a tojássárgát és annyi tejfölt, hogy könnyen nyújtható tésztát kapjunk.
 Alaposan kidolgozzuk a tésztát, majd 3 részre osztjuk és kinyújtjuk az első lapot.
 Belehelyezzük a tepsibe, megkenjük lekvárral, majd rásimítjuk a máktöltelék felét.
 Erre ismét tészta következik, majd lekvár és a maradék mák.
 A harmadik lappal befedjük.
 A tetejét megkenjük tojással és megszurkáljuk.
 Az előmelegített sütőben 30-35 perc alatt megsül.
No salty oldalán találtam a receptet.
Kategória: Hobbi, játék
Feltöltés ideje: 14 éve
Látta 1116 ember.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!