Kis türelmet...
A tésztához:
50 dkg liszt
25 dkg vaj
10 dkg porcukor
2 db tojássárgája
1 dl tej
1 tk kristálycukor
1 dkg élesztő
1 kk sütőpor
1 db vaníliás cukor
tejföl
A töltelékhez:
30 dkg őrölt mák
15 dkg cukor
2 dl tej
1 citrom reszelt héja
2 ek méz
10 dkg mazsola
1 dl rum
fahéj
2 db tojás fehérje
baracklekvár
A sütőt előmelegítjük 170 fokra, és elkészítünk egy kb 20x36 cm-es, magas peremű tepsit.
A mazsolát beáztatjuk a rumba.
A töltelékhez összekavarjuk a mákot a cukorral és a tejjel.
Hozzáadjuk a mazsolát, mézet, ízlés szerinti mennyiségű fahéjat és a reszelt citromhéjat, majd felfőzzük.
A mákot levesszük a tűzről. A tojásfehérjét habbá verjük és a langyos töltelékhez keverjük.
A tésztához langyos tejben feloldjuk a tk cukrot és felfuttatjuk az élesztőt benne.
A lisztet elkeverjük a sütőporral, a vaníliás cukorral, a porcukorral és elmorzsoljuk benne a vajat.
Hozzáadjuk az élesztőt, a tojássárgát és annyi tejfölt, hogy könnyen nyújtható tésztát kapjunk.
Alaposan kidolgozzuk a tésztát, majd 3 részre osztjuk és kinyújtjuk az első lapot.
Belehelyezzük a tepsibe, megkenjük lekvárral, majd rásimítjuk a máktöltelék felét.
Erre ismét tészta következik, majd lekvár és a maradék mák.
A harmadik lappal befedjük.
A tetejét megkenjük tojással és megszurkáljuk.
Az előmelegített sütőben 30-35 perc alatt megsül.
No salty oldalán találtam a receptet.
Kategória: Hobbi, játék
Feltöltés ideje: 13 éve
Látta 1085 ember.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!