Kis türelmet...
 
 
    
Drezdai kalács ( No Salty oldaláról )
Gyümölcsök a kalácshoz:
    * 250 g aranymazsola (nagy és puha, sokkal jobb mint a kis barna),
    * 150 g aszalt sárgabarack
    * 80 g aszalt füge
    * 180 g kandírozott narancshéj
    * 1 ek rum
    * 120 g mandulapehely
    * 1 cs  vaníliás cukor
    * 3 ek víz
Hozzávalók a kovászhoz:
    * 200 g rétesliszt
    * 15 g szárított élesztő
    * 150 ml tej
    * 15 g porcukor
A tésztához:
    * 250 g rétesliszt
    * 1 tk só
    * 1 tk fahéj
    * 90 ml tej
    * 1 egész tojás
    * 4 tojássárgája
    * 20 g porcukor
    * 140 g kockára vágott marcipán
    * 150 g vaj
    * 1 cs  vaníliás cukor
Tetejére:
    * olvasztott vaj
    * porcukor
1. A felkockázott gyümölcsöket összekeverjük a vízzel, rummal és a vaníliás cukorral, majd egy éjszakára letakarva állni hagyjuk.
2. A kovászhoz: a tejet meglangyosítjuk, összekeverjük a porcukorral, majd az élesztős liszthez keverjük. 15 percig dagasztjuk, majd 30 percre hűtőbe tesszük kelni.
3. A tésztához: a lisztet, a sót és a fahéjat összekeverjük, félretesszük. A tejet összekeverjük a tojással és a sárgákkal, majd a porcukrot is hozzáadjuk.
4. A lisztes keverékkel együtt lágy tésztát gyúrunk, végül a kovásszal 5 percig dagasztjuk.
5. A felkockázott marcipánt, a vajat, a vaníliás cukrot és a gyümölcsöket hozzákeverjük, és letakarva 30 percig pihentetjük.
6. 200 fokra előmelegítjük a sütőt.
7. Ez alatt a masszát két hosszúkás, sütőpapírral bélelt tepsibe kanalazzuk. 5 percig pihentetjük, majd 175 fokra visszavesszük a hőfokot, és 50 percre betoljuk a sütőbe őket.
8. Rácson hagyjuk kihűlni, majd mikor teljesen kihűlt, elkészítjük a tetejére valót: a vajat megolvasztjuk, és kenegető ecsettel felvisszük a kalácsok tetejére. Porcukorral vastagon megszórjuk.
Kategória: Hobbi, játék
Feltöltés ideje: 14 éve
Látta 1097 ember.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!