Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

Diavetítés indítása

Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

Drezdai kalács

Drezdai kalács ( No Salty oldaláról )

Gyümölcsök a kalácshoz:

* 250 g aranymazsola (nagy és puha, sokkal jobb mint a kis barna),
* 150 g aszalt sárgabarack
* 80 g aszalt füge
* 180 g kandírozott narancshéj
* 1 ek rum
* 120 g mandulapehely
* 1 cs vaníliás cukor
* 3 ek víz

Hozzávalók a kovászhoz:

* 200 g rétesliszt
* 15 g szárított élesztő
* 150 ml tej
* 15 g porcukor

A tésztához:

* 250 g rétesliszt
* 1 tk só
* 1 tk fahéj
* 90 ml tej
* 1 egész tojás
* 4 tojássárgája
* 20 g porcukor
* 140 g kockára vágott marcipán
* 150 g vaj
* 1 cs vaníliás cukor

Tetejére:

* olvasztott vaj
* porcukor


1. A felkockázott gyümölcsöket összekeverjük a vízzel, rummal és a vaníliás cukorral, majd egy éjszakára letakarva állni hagyjuk.

2. A kovászhoz: a tejet meglangyosítjuk, összekeverjük a porcukorral, majd az élesztős liszthez keverjük. 15 percig dagasztjuk, majd 30 percre hűtőbe tesszük kelni.

3. A tésztához: a lisztet, a sót és a fahéjat összekeverjük, félretesszük. A tejet összekeverjük a tojással és a sárgákkal, majd a porcukrot is hozzáadjuk.

4. A lisztes keverékkel együtt lágy tésztát gyúrunk, végül a kovásszal 5 percig dagasztjuk.

5. A felkockázott marcipánt, a vajat, a vaníliás cukrot és a gyümölcsöket hozzákeverjük, és letakarva 30 percig pihentetjük.

6. 200 fokra előmelegítjük a sütőt.

7. Ez alatt a masszát két hosszúkás, sütőpapírral bélelt tepsibe kanalazzuk. 5 percig pihentetjük, majd 175 fokra visszavesszük a hőfokot, és 50 percre betoljuk a sütőbe őket.

8. Rácson hagyjuk kihűlni, majd mikor teljesen kihűlt, elkészítjük a tetejére valót: a vajat megolvasztjuk, és kenegető ecsettel felvisszük a kalácsok tetejére. Porcukorral vastagon megszórjuk.

Címkék:  

Kategória: Hobbi, játék

Látta 1052 ember.

Értékeld

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Balogh Márta üzente 13 éve

Mind finom az osszes recept, de valaki amikor kesziti, akkor is kene legyen foto, kivancsi vagyok a munka menetre, minden szep ebben a klubban, de csak epp azt nem fotozzak le amikor nyers meg a suti, vagy a tepsiben van.Koszi a receptet.

Válasz

Üzenőfal

Cserei József üzente 10 éve

Áldott,békés és szeretetben gazdag új esztendőt kíván,a Cserei család ...

Bardocz Magdika üzente 10 éve

Elkérhetném ennek a tortának a receptjét? Csodálatosan finomnak néz ki! Köszönöm!

[Törölt felhasználó] üzente 10 éve

Ritám, köszönöm, hogy elfogadtad meghívásomat. Várjuk gyönyörű horgolásaid fotóit. Puszillak,Anika

Cserei József üzente 11 éve

ÁLDOTT ÉS KELLEMES HÚSVÉTI ÜNNEPET KÍVÁN,A CSEREI CSALÁD ...

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Kedves Rita! Boldog Húsvéti Ünnepeket kívánok Neked és Szeretteidnek: Erzsike.

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu