Kis türelmet...
Drezdai kalács ( No Salty oldaláról )
Gyümölcsök a kalácshoz:
* 250 g aranymazsola (nagy és puha, sokkal jobb mint a kis barna),
* 150 g aszalt sárgabarack
* 80 g aszalt füge
* 180 g kandírozott narancshéj
* 1 ek rum
* 120 g mandulapehely
* 1 cs vaníliás cukor
* 3 ek víz
Hozzávalók a kovászhoz:
* 200 g rétesliszt
* 15 g szárított élesztő
* 150 ml tej
* 15 g porcukor
A tésztához:
* 250 g rétesliszt
* 1 tk só
* 1 tk fahéj
* 90 ml tej
* 1 egész tojás
* 4 tojássárgája
* 20 g porcukor
* 140 g kockára vágott marcipán
* 150 g vaj
* 1 cs vaníliás cukor
Tetejére:
* olvasztott vaj
* porcukor
1. A felkockázott gyümölcsöket összekeverjük a vízzel, rummal és a vaníliás cukorral, majd egy éjszakára letakarva állni hagyjuk.
2. A kovászhoz: a tejet meglangyosítjuk, összekeverjük a porcukorral, majd az élesztős liszthez keverjük. 15 percig dagasztjuk, majd 30 percre hűtőbe tesszük kelni.
3. A tésztához: a lisztet, a sót és a fahéjat összekeverjük, félretesszük. A tejet összekeverjük a tojással és a sárgákkal, majd a porcukrot is hozzáadjuk.
4. A lisztes keverékkel együtt lágy tésztát gyúrunk, végül a kovásszal 5 percig dagasztjuk.
5. A felkockázott marcipánt, a vajat, a vaníliás cukrot és a gyümölcsöket hozzákeverjük, és letakarva 30 percig pihentetjük.
6. 200 fokra előmelegítjük a sütőt.
7. Ez alatt a masszát két hosszúkás, sütőpapírral bélelt tepsibe kanalazzuk. 5 percig pihentetjük, majd 175 fokra visszavesszük a hőfokot, és 50 percre betoljuk a sütőbe őket.
8. Rácson hagyjuk kihűlni, majd mikor teljesen kihűlt, elkészítjük a tetejére valót: a vajat megolvasztjuk, és kenegető ecsettel felvisszük a kalácsok tetejére. Porcukorral vastagon megszórjuk.
Kategória: Hobbi, játék
Feltöltés ideje: 13 éve
Látta 1066 ember.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!