Kis türelmet...
Kolbászos pogácsa
Hozzávalók
50 dkg liszt
1 tk só
1 késhegynyi őrölt bors
1 késhegynyi őrölt kömény
2,5 dkg élesztő
1,5 dl tej
1 tk cukor
1 tojás
3 -4 ek tejföl
15 dkg füstölt kolbász
10 dkg Rama
1 tojás a megkenéshez
A lisztben elkeverjük a sót, a borsot és a köményt.
Fél dl langyos, cukros tejbe morzsoljuk az élesztőt. A lisztbe mélyedést készítünk, és beleöntjük az élesztős tejet. Hagyjuk felfutni.
A maradék langyos tejjel, a kissé felvert tojással és a tejföllel tésztát készítünk. Letakarva, langyos helyen kétszeresére kelesztjük.
A kolbászt ledaráljuk, és krémesre keverjük 7,5 dkg margarinnal.
Ha a tészta megkelt, nagy téglalappá nyújtjuk, és rákenjük a kolbászos margarint.. Hajtogatjuk 2x -3x. Ha megkelt a tészta kinyújtjuk, szaggatjuk, tojással megkenjük, kelesztjük még a tepsiben és 200 fokon megsütjük.
Kategória: Saját
Feltöltés ideje: 11 éve
Látta 324 ember.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!