Kis türelmet...
Krumplis kenyér
1 nagyobb krumpli (kb. 10 dkg)
25 dkg finom liszt ( BL 55 )
25 dkg kenyér liszt ( BL 80 )
1 tk só
2,5 dkg élesztő
1 ek cukor
2 dl víz
A krumplit héjában megfőzzük, hűlni hagyjuk, megpucoljuk, majd villával összetörjük.
Az élesztőt a cukros langyos vízben felfuttatjuk, és hozzáöntjük a sós lisztkeverékhez. (Ha szükséges, adunk még hozzá vizet.)
Jól kidagasztjuk a tésztát, majd letakarva kétszeresére kelesztjük.
Ezután finoman átgyúrjuk,kikent formába tesszük, és letakarva kelesztjük még legalább negyed órát.
A tetejét bevágjuk, megkenjük langyos vízzel, előmelegített sütő rácsának közepére toljuk (a sütő aljába egy kis tál vizet teszünk), és ropogósra sütjük.
A kész kenyeret tortarácson hagyjuk kihűlni.
Egyszerű és nagyszerű :)
Kategória: Saját
Feltöltés ideje: 11 éve
Látta 267 ember.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!