Kis türelmet...
Tejszínes csirkeragu burgonyás rétessel
Hozzávalók a raguhoz:
csirkemell
vaj
vöröshagyma
só, bors, petrezselyem
liszt
főzőtejszín
A húst csíkokra vágjuk, a hagymát felaprítjuk, majd a vajon fehéredésig sütjük. Ízlés szerint fűszerezzük, majd saját levében ( önthetünk alá fehérbort vagy húslét esetleg vizet ) puhára pároljuk. Ha megpuhult megszórjuk 2-3 evőkanál liszttel és ráöntjük a tejszínt. átforraljuk és belekeverjük az apróra vagdalt petrezselyemmel.
Burgonyás rétes hozzávalói:
kb 1 kg burgonya
vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
kevés vaj
petrezselyem, metélőhagyma
ízlés szerint durvára tört, szárazon pirított dió
3 egész tojás
só, bors, szerecsendió
50 dkg leveles tészta
A burgonyát megtisztítjuk, kockára vágjuk és sós vízben megfőzzük.
Felét áttörjük, másik felét olajban ropogósra sütjük. A vajon a hagymát, fokhagymát üvegesre sütjük. Az áttört krumplihoz hozzáadjuk a tojásokat, fűszereket, zöldeket, és a sült kockázott krumplit majd átkeverjük.
A tésztát kinyújtjuk, kettévágjuk. Megtöltjük a burgonya masszával, feltekerjük. Tetejét tojás sárgájával megkenjük és 200 fokon megsütjük.
Kategória: Saját
Feltöltés ideje: 11 éve
Látta 259 ember.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!