Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

 

Ha a világ dolgaira figyelsz, rengeteg problémát látsz. Ha a médiát figyeled, csak problémát látsz. Ha megnyitsz egy csapot, probléma folyik belőle: gazdasági válság van, halálos kór van elterjedőben…stb.

Hallod a rádióban, hogy családok kerülnek utcára, mert elárverezik a lakásukat, házukat néhány hónap elmaradás miatt. És neked is van talán némi elmaradásod…

Én azt tapasztalom, hogy az emberek mind nagyobb része van pánikban. És a pánikhelyzetben az emberek gyakran döntenek rosszul. A rossz döntéseknek pedig további rossz következményei lehetnek. Azt hiszem, ezt nevezik ördögi körnek. Mit gondolsz?

A rossz döntés ebben a pánikhelyzetben az, hogy visszahúzódnak, csökkentik az aktivitásukat, leépítenek, költségeket igyekszenek spórolni, spártai életmódot kényszerítenek magukra a spártai küzdeni tudás nélkül. Igyekeznek megúszni! Ez logikusnak is tűnik, csak az a baj, hogy ebben a beszűkült helyzetben beszűkülnek a megoldási lehetőségek is, és ha valami újabb probléma jön, csökkennek a bevételek, elveszíti a jövedelmét, vagy növekszik valamelyik törlesztő-részlet, egészségügyi probléma merül fel, akkor akár katasztrófák is felléphetnek. Ez triviális, nyilván te is tapasztalod. Így van?

A jó döntés válsághelyzetben éppen az ellenkező: új forrásokra van szükség a régiek mellett, helyett, több lábon kell állni. Persze itt a húsbavágó kérdés: hogyan? Hiszen működni is alig tudok, a szinten tartás is nehézséget jelent, mindenki a saját bajával van elfoglalva, kivel kezdhetnék valamit, kivel szövetkeznék?

 

-          A család az első, ami eszedbe kéne jusson?

-          Nem vagyunk valami jóba!

-          Itt az idő, hogy vége legyen ennek…

 

És tudod, furcsa, amikor a mind komorabb vállalkozó, ahogy fogynak a bevételek, de a kiadások nem, kezd kicsúszni alóla a talaj, egyszer csak fölnéz. És látja a lányát, aki kéretlenül hozza félretett pénzét, hogy most ő segítsen.

Ahol a szükség, ott a segítség. És a korábban felszínes, vagy akár elromlott kapcsolatok új élettel telnek meg. Hiszen a szeretet nem halt meg, csak talán nem figyeltél a halk hangra.

 

-          Itt az idő, hogy vége legyen ennek…

 

É közelebb húzódnak egymáshoz emberek. Fakó szemek kezdenek csillogni, előbb talán csak a könnyektől, aztán a hálától, az új reménytől… És a boldogság az, amit a szívedben érzel. És ha nem érezted akkor, amikor „rendben mentek a dolgok”, most pedig igen, akkor most vagy boldog. Legalább is lehetnél.

 

network.hu

Én egyet tudok, ne maradj egyedül a bajban! Ne maradj egyedül a keserűséggel, a félelemmel, ne zárkózz be! Nyiss! És ha nyit valaki feléd, talán itt az idő, hogy ne utasítsd el zsigerből! Egy-egy új kapcsolat ajtókat nyithat ki, olyan helyzetbe kerülhetsz, amire nem is gondoltál, nem is számítottál, nem is reméltél. Sokan arról ismerik fel a lehetőséget, hogy elment.

 

-          Itt az idő, hogy vége legyen ennek…

 

 

Címkék: család megoldás szeretet válság összefogás

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Kabarcz Zoltán üzente 14 éve

Van bizalom, amit nem lehet visszaszerezni, Marika. Hiába minden, hiába szeretnéd. Viszont emiatt nem mondhatsz le magáról a bizalomról. És azokról az emberekről, akik hajlandóak bízni benned. engedd el, aki nem akar, de ne gondold, hogy mindenki keserű... ne gondold! Gondold, hogy vannak mások... Gondold!
Mert ez az igazság.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

o.k.ez így van,de mi van ha elveszett minden bizalom?hogy kezdeményezzek, ha nem akarnak meghallgatni, hinni, mert mindenkiben csalódtak? hogy állítsuk helyre a bizalmat? te? hogy teszed?én hinni bátorítani szeretnék, de mindenhol azt hallom hogy én már senkinek nem hiszek stb.., és látom, hallom, hogy a sok panaszkodással nap mint nap ugyan az a seb tépődik fel.de én is elfáradok ha százszor hallom ugyan azt,és a kapcsolat is megszakad mert elfáradunk ettől. így nem lehet gyógyulni.

Válasz

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu