A torta tetejéről levágunk egy 2 cm – es lapot, belsejét evőkanállal kikaparjuk úgy, hogy a tortának maradjon 1.5-2 cm vastag pereme.
A tésztát meglocsoljuk a tejjel elkevert 2 evőkanál rummal, a kivájt törmeléket pedig elmorzsoljuk.
A tojást elkeverjük a porcukorral, a kakaóval, kávéval, és vízfürdőben állandó keveréssel besűrítjük.
Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a vajat, a piskótamorzsát, a diót, 5 dkg mazsolát, és a maradék rumot.
A tölteléket a torta üregébe töltjük, ráhelyezzük a levágott lapot, megkenjük felforrósított lekvárral, és pár órára (vagy másnapig még jobb), hideg helyre tesszük.
Díszítéskor a mázhoz a porcukrot sűrű péppé keverjük a tojásfehérjével (nem habot készítünk!), és megfestjük szörppel.
A tortát rácsra helyezve bevonjuk a mázzal, és száraz, hűvös helyen hagyjuk megkötni.
Tálalás előtt a kemény habbá vert tejszínnel, csillagcsőrös mintázó-idommal kidíszítjük, a rózsákba egy-egy szép mazsolaszemet illesztünk.
A felhasználói élmény fokozása érdekében már mi is használunk cookie-kat a Network.hu oldalon.
Az oldal használatával beleegyezel a cookie-k alkalmazásába. További információ: itt.
Kommentáld!