Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

Diavetítés indítása

Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

Puncstorta

Címkék:  

Kategória: Saját

Látta 365 ember.

Értékeld

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Dócziné Kertész Erika üzente 14 éve

Ő a másik puncsoska!:)Ez ugyan olyan mint az előző:
Puncstorta

Hozzávalók:

1 db kerek, sárga 6 tojásos piskótatorta
4 evőkanál rum
1 dl tej
1 tojás
15 dkg porcukor
2 evőkanál kakaópor
1 dl erős feketekávé
10 dkg vaj / margarin
5 dkg durvára vagdalt dió
6-7 dkg mazsola
5 dkg málnalekvár

Tetejére:

20 dkg porcukor
1 tojásfehérje
3 evőkanál málnaszörp
2 dl tejszín

Elkészítés:

A torta tetejéről levágunk egy 2 cm – es lapot, belsejét evőkanállal kikaparjuk úgy, hogy a tortának maradjon 1.5-2 cm vastag pereme.

A tésztát meglocsoljuk a tejjel elkevert 2 evőkanál rummal, a kivájt törmeléket pedig elmorzsoljuk.

A tojást elkeverjük a porcukorral, a kakaóval, kávéval, és vízfürdőben állandó keveréssel besűrítjük.

Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a vajat, a piskótamorzsát, a diót, 5 dkg mazsolát, és a maradék rumot.

A tölteléket a torta üregébe töltjük, ráhelyezzük a levágott lapot, megkenjük felforrósított lekvárral, és pár órára (vagy másnapig még jobb), hideg helyre tesszük.

Díszítéskor a mázhoz a porcukrot sűrű péppé keverjük a tojásfehérjével (nem habot készítünk!), és megfestjük szörppel.

A tortát rácsra helyezve bevonjuk a mázzal, és száraz, hűvös helyen hagyjuk megkötni.

Tálalás előtt a kemény habbá vert tejszínnel, csillagcsőrös mintázó-idommal kidíszítjük, a rózsákba egy-egy szép mazsolaszemet illesztünk.

Hideg vízbe mártogatott késsel szeleteljük.

Válasz

Üzenőfal

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu