4 - 5 közepes narancs
4 - 5 evőkanál narancslikőr /valamennyi aroma is jó
lekvár
kb. 6 dl tejszín
1 csomag habfixáló
1 púpozott kávéskanál őrölt fahéj
Elkészítés:
A margarint felolvasztjuk, hűlni hagyjuk.
Tojások fehérjét csipet sóval habbá verjük, hozzáadunk 18 dkg cukrot, és 1 csomag vanília cukrot.
Egyenként adjuk hozzá a tojások sárgáját, a sütőporos, étkezési keményítős szitált lisztet, óvatosan, ne törjön a hab.
A végén lazán belecsorgatjuk a margarint.
Sütőpapíron, tortaformában sütjük, előmelegített sütőben, 180 °C fokon, kb. 35 percig. Kicsit pihentetjük a formában, késsel körbelazítjuk a tésztát, lisztezett alapra borítjuk, lehúzzuk a papírt róla. Rácson hűtjük.
Krém:
Egy narancs levét kifacsarjuk, a többi húsát felszeleteljük, daraboljuk, egy szép szeletet félreteszünk.
A piskótát 3 részre vágjuk, a lapokat a narancslével, likőrrel meglocsoljuk.
Tölteni a formába visszatéve kell.
Az alsó lapot lekvárral kenjük, a narancsdarabokkal megszórjuk, s rátesszük a 2. lapot.
2.5 dl tejszínt 2 dkg cukorral, habfixálóval kemény habbá verünk, belevegyítünk 1 púpozott teáskanál őrölt fahéjat. Ez kerül a 2. lap tetejére.
A 3. lappal beborítjuk.
A maradék tejszínt a cukorral kemény habbá verjük, bevonjuk a tortát, díszítjük a narancsszelettel.
A tortát jól behűtjük.
Ha valaki nem szereti a fahéjat, anélkül is lehet.
Rendkívül ízletes, mutatós, igazi ünnepi süteményt.
Itt annyit változtattam a recepten,hogy én csináltam egy sima kis főzött krémet,tettem bele vérnarancs aromát,és alulra a narancs alá ezt kentem mert nem tetszett,hogy az előző tortánál ami ugyan ilyen recept szerint készült ,amikor vágtuk hullott ki belőle a narancs.Így úgy gondoltam krém ágyba teszem bele.Kívülre én nem tejszínt kentem hanem ugyan ezt a főzött narancs aromás krémet,és csak a díszítés volt tejszín.
A felhasználói élmény fokozása érdekében már mi is használunk cookie-kat a Network.hu oldalon.
Az oldal használatával beleegyezel a cookie-k alkalmazásába. További információ: itt.
Kommentáld!