Kis türelmet...
Orosz krémtorta
Hozzávalók:
Tortalap:
5 db tojás
5 dkg porcukor
10 dkg liszt
Krém:
3 dl tej
5 tojássárgája
25 dkg porcukor
1 rúd vanília
1 dl rum
15 dkg mazsola
1.5 dkg zselatin
6 dl tejszín
1 citrom reszelt héja
Elkészítés:
A mazsolát rumba áztatjuk.
A tojások fehérjéből és a cukorból kemény habot verünk, egyenként hozzáadjuk a sárgákat, majd a lisztet keverjük bele.
Egy tortaforma alját kikenjük, papírral béleljük, s előmelegített, közepes hőfokú sütőben kisütjük a tésztát.
A krémhez a tejjel simára keverjük a tojások sárgáit, hozzáadjuk a cukrot, a vaníliát, és állandó keveréssel, gőz fölött forrpontig sűrítjük. (Nem forraljuk fel!)
Hozzáadjuk a citromhéjat, a hideg vízbe áztatott zselatint, jól elkeverjük, és lehűtjük.
Ekkor beleforgatjuk a 4 dl hideg tejszín felvert, kemény habját.
A tortalapot 3 lapra szeljük.
A formát kibéleljük zsírpapírral, beletesszük az első lapot, meglocsoljuk a mazsoláról leszűrt rummal, a krém egyharmadát rákenjük, s megszórjuk a mazsola felével.
Ismét tortalap a töltelékkel, majd az utolsó lap, krémmel. Hűtőbe tesszük.
Tálalás előtt óvatosan kivesszük a formából a tortát, a maradék 2 dl tejszín felvert habjával az oldalát is bevonjuk, s tetejét tetszés szerint díszítjük.
A krémhez a tojások sárgáját kiválthatjuk vaníliás pudingporral is, ekkor az arányok a következők:
6 dl tej
1 csomag vaníliás pudingpor
10 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
4 dl tejszín
citromhéj, zselatinpor
Kategória: Saját
Feltöltés ideje: 14 éve
Látta 339 ember.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!