Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

Diavetítés indítása

Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

Fekete-erdő torta

Fekete- erdő torta

Hozzávalók:

1 db kakaós piskótatorta

Meggyes töltelék:

3 dl meggylé (a befőtt leve)
1 csomag vaníliás pudingpor
1 üveg meggybefőtt
6 dkg cukor

Tejszínes töltelék:

6 dl habtejszín
2 evőkanál porcukor
1 púpozott evőkanál zselatinpor

Díszítésre:

8 dkg csokoládéforgács
4 dl habtejszín
16 szem szép meggy

Elkészítés:

A piskótát 3 lapra szeljük, meglocsoljuk a meggy levével.

A meggylevet a pudinggal és a cukorral sűrű krémmé főzzük, levesszük a tűzről,és kevergetve hűtjük.

A zselatint 1 dl hideg vízbe áztatjuk, majd lassú tűzön felolvasztjuk, kissé lehűtjük kevergetve. A tejszínt a cukorral kemény habbá verjük, belecsorgatjuk a zselatint.

A tésztára kenjük a meggyes krémet, erre a tejszínhab kerül, és a meggyszemek,így töltjük meg két sorban a tortát

Felső lapját, oldalát is tejszínhabbal vonjuk be. Tetejét körbedíszítjük tejszínhabos rózsákkal, mindegyikre meggyet teszünk, középre halmozzuk a csokoládéforgácsot.

Címkék:  

Kategória: Saját

Látta 339 ember.

Értékeld

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Üzenőfal

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu