Kis türelmet...
Fekete- erdő torta
Hozzávalók:
1 db kakaós piskótatorta
Meggyes töltelék:
3 dl meggylé (a befőtt leve)
1 csomag vaníliás pudingpor
1 üveg meggybefőtt
6 dkg cukor
Tejszínes töltelék:
6 dl habtejszín
2 evőkanál porcukor
1 púpozott evőkanál zselatinpor
Díszítésre:
8 dkg csokoládéforgács
4 dl habtejszín
16 szem szép meggy
Elkészítés:
A piskótát 3 lapra szeljük, meglocsoljuk a meggy levével.
A meggylevet a pudinggal és a cukorral sűrű krémmé főzzük, levesszük a tűzről,és kevergetve hűtjük.
A zselatint 1 dl hideg vízbe áztatjuk, majd lassú tűzön felolvasztjuk, kissé lehűtjük kevergetve. A tejszínt a cukorral kemény habbá verjük, belecsorgatjuk a zselatint.
A tésztára kenjük a meggyes krémet, erre a tejszínhab kerül, és a meggyszemek,így töltjük meg két sorban a tortát
Felső lapját, oldalát is tejszínhabbal vonjuk be. Tetejét körbedíszítjük tejszínhabos rózsákkal, mindegyikre meggyet teszünk, középre halmozzuk a csokoládéforgácsot.
Kategória: Saját
Feltöltés ideje: 14 éve
Látta 339 ember.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!