Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

Diavetítés indítása

Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

citromtorta(2010.04.03)

Citromtorta


Hozzávalók:


Piskótalap:

10 tojás
10 evőkanál cukor
10 evőkanál liszt
1 csomag sütőpor


Krém:

2 csomag vaníliás puding
1 liter tej
50 dkg margarin
4 csomag vaníliás cukor
20 dkg porcukor
1 citrom leve és reszelt héja

Elkészítés:


A tojások fehérjét felverjük, hozzáadjuk a cukrot, kemény habbá verjük.

Egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáit, majd a sütőporos, szitált lisztet is.

Kikent, kerek tortaformában, előmelegített sütőben, közepes hőfokon kisütjük.

Rácson kihűtjük.


A krémhez felfőzzük a pudingot, a végén adjuk hozzá a vaníliás cukrot.

Kevergetve hűtjük ki.

A margarint habosra kavarjuk a porcukorral, hozzáadjuk a pudingot, a citrom levét, reszelt héját, és az egészet jól kikeverjük.

A piskótát 4 lapra vágjuk, megtöltjük a krémmel úgy, hogy az oldalaira és a tetejére is jusson.

Citromhéjcsíkokkal díszítjük.

Címkék: citrom torta(2010.04.03)  

Kategória: Saját

Látta 286 ember.

Értékeld

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Üzenőfal

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu