Kis türelmet...
Hozzávalói :
6 tojás
6 evőkanál cukor
6 evőkanál liszt
késhegynyi szódabikarbóna
A töltelékhez:
10 dkg porcukor
15 dkg vaj
4 tojás sárgája
rum
Elkészítés:
A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, hozzákeverjük a szódabikarbónával elkevert lisztet és a tojások habját. Kikent, lisztezett tortaformában megsütjük, majd deszkára borítva kihűtjük. A tetejéről egy ujjnyi lapot vágunk, az alsó rész belsejét kiskanállal kikaparjuk. A kikapart morzsát leöntjük 3 evőkanál rummal. Habosra keverjük a vajat a cukorral meg a tojások sárgájával, hozzáadjuk a rumos morzsát, és betöltjük a tészta üregébe. Ráhelyezzük a felső lapot, és leöntjük csokimázzal.
Megjegyzés:
Lehet a kisült piskótát háromba vágni, egy lapot elmorzsolni (és a recept szerint elkészíteni), és az tenni a két lap közé. Lehet csokimáz helyett tejszínnel bevonni,vagy ahogy én tettem,cukormázzal,vagy nyujtható Fondanttal bevonni...!!
Kategória: Saját
Feltöltés ideje: 12 éve
Látta 21 ember.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!