Kis türelmet...
Véletlenül megcseréltem a leirást. A templomos üveg körüli savanyúk leirása
a " Savanyúságok, befőttel, lekvárok 3. kép alá kerültek.
Az előző kép /3 kép/ felső sorában található savanyuságok az alábbi módon készültek.: Édes, savanyú uborka recept alaján készültek.
Hozzávalók: kb 8 db 200 ml-e üveghez:
8oo g uborka, kovászolni való/ 1 üveg gyöngyhagyma/ kb.200 g/, 1 csomó kapor, 1 piros hegyespaprika, 300 ml borecet/én fehérborecetet használtam/ 200 ml fehérbor /rizling/, 150 ml viz, 1 citrom reszelt héja, 3 babérlevél, 1 késhegynyi örölt fehéj, 1 késhegynyi őrölt szegfűszeg, 1 késhegynyi fűszerpaprika, frissen őrölt bors, 4 teáskanál só, fél csomag Dr Oetker befőzőcukor, szuper 3:1.
Az uborkákat félbe, majd vastagabb szeletekre vágjuk. A gyöngyhagymát jól lecsöpögtetjük. A kapor levelét lecsipkedjük és apróra metéljük. A paprikát
sikokra vágjuk.
Valamennyi hozzávalót a kapor kivételével a főzőedénybe rakjuk és a befőző
cukorral elkeverjük. Nagy lángon felforraljuk az egészet és 5 percig forrni hagyjuk.A babérlevelet eltávolitjuk, és belekeverjük a kaprot. Szükség szerint
sóval, borssal fűszerezzük még. Végül az üvegekbe töltjük, jól lezárjuk majd
5 percre fejel lefeléállitjuk.
ezt a receptet a Dr Oetker receptfüzetében találtam
Kategória: Saját
Feltöltés ideje: 14 éve
Látta 617 ember.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!