Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

Diavetítés indítása

Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

Savanyuságok , befőttek és lekvárok 1

A belső sorokban lekvárok vannak 2009-ből./az idén semmi nem lesz!/
Az alatta lévő sorban csalamádék vannak, káposztából, a diszités kalifirniai paprika, sárgarépa, uborka.
A felöntőlé:: 3 liter vi, 3o deka cukor,10 deka só, 1 kk szódabikarbóna, 1 kk szalicil, vagy nátriumbenzonát, 1 kk borkén , fél liter 10 %-os ecet. Ezeket összeforraljuk, az ecete csak a végén adjuk hozzá.
Izesités bors, koriandermag, mustármag, torma, babérlevél.
Ha egy kicsit kihűlt akkor öntsük az üvegekbe, takarjuk le, és 2 napig hagyjuk állni. Ezalatt a zöldségek magukba szivják a lé egy részét, amit a félretett lével pótolunk. Az üvegeket most már lezárhatjuk.
/ezt a receptet is az interneten találtam.

Címkék: 2010 évi savanyuságok  

Kategória: Saját

Látta 546 ember.

Értékeld

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Benyik Györgyné üzente 14 éve

Ágikám, én a zöldbabot a fagyasztóba raktam. Vizet forraltam,abba tettem egy pici
cukrot ésm sót, ebbe blansiroztam /5 percig forraltam/ a megtisztitott babot.
Hideg vizbe szedtem ki és lehűtöttem. Miután egy kenyérkendőn lecsöpögtetem,
tasakba raktam és be a fagyasztóba. Kiváncsi vagyok milyen lesz felhasználáskor,
most fel sem daraboltam csak egészben raktam el, mert esetleg ha köretnek hasz-
nálom, jobban mutat mint felapritva. Üdv. Panni

Válasz

Molcsánné Ági üzente 14 éve

Pannika hogy mit sikerül majd összehoznom nem tudom.Az igazság az,hogy mindig sietve kell mindent csinálnom,mert szinte egyszerre kell mindent,de ha többet nem is ,1-2 üveget azért is díszítek majd!:)Ami a zöldbabot illeti,nekem is nagyon sok lett és mivel másodszorra is ültettem még most érik a következő hullám.A fagyasztó már tele van mindenfélével,de az üveges tavaly nem tetszett a gyerekeknek.Te hogyan csinálod?Puszi,Ági

Válasz

Benyik Györgyné üzente 14 éve

Ágikám, Te ennél szebb dolgokat fogsz remekelni én abban biztos vagyok.
Ma szedtem a nénikém kertjében 10 kg zöldbabot, gyönyörű ceruzabab és nagyon
zsenge. Csak már az a bajom, hogy dugig van a spejzom, nem tudom hova fogom
tenni, valószinűleg már csak a fagyasztóba rakhatom. Viszont fagyasztani nem
szeretek., valahogy az üveges jobb izű . Üdv. Panni

Válasz

Molcsánné Ági üzente 14 éve

Én is egyfolytában befőzök,savanyítok de a látványt..na azt irigylem ám!Ha nem baj,ellopom az ötletet,jövőre is lesz-legalábbis reméljük-uborkaszezon.:)

Válasz

Soós Jolán üzente 14 éve

Nagyon szépek.Tegnap írni akartam,de aztán elfeledkeztem...lám ma pedig itt van,amire rá akartam kérdezni.

Válasz

Üzenőfal

Csendesné Márta üzente 8 éve

Pannika! Látom ritkán jársz a network-on.Itt jártam és megnéztelek.Jó egészséget kívánok:Márta

Egyed Józsefné üzente 13 éve

Gyönyörűek a munkáid és a speizod, nyiss belőlük képgalériát a közös közösségeinkben. Margó

Egyed Józsefné üzente 13 éve

Köszönöm, hogy tagja lettél a Szépkorúak klubjának, az ismerőseiddel együtt a többi klubjaimba is szeretettel várunk tagnak. Margó

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Gratulálok a munkáidhoz.

Domján Mária üzente 13 éve

Szia Pannika!! Köszönöm ,hogy az ismerősöd lehetek.Jó éjszakát kívánok.Marcsi

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu