Kis türelmet...
Hozzávalók:
50 dkg. liszt /vegyes: teljes kiőrlésű búza,teljes kiőrlésű tönköly és félfogós búza/
6 dkg. zsír /baromfi/ v.15 dkg.vaj.
joghurt-kefir
1 db. tojás
1 cs.sütőpor
késhegynyi szódabikarbóna
só
cukor ízlés szerinti mennyiség
70-75 dkg alma /4 db.kb./
zabpehely /maréknyi/
cukor ízlés szerint
mazsola
citromhéj
50-60 dkg tök
só
Zsiradékot a liszttel, sóval, cukorral, sütőporral és a szódabikarbónával, gyors mozdulatokkal /hogy ne melegedjen a kezünktől/ összedolgozzuk és a tojás sárgátját joghurttal vagy kefirrel kikeverjük és a lisztkeverékhez adjuk úgy, hogy kellően nyújtható tésztánk legyen.
Két részre osztjuk a tepsit zsírozzuk lisztezzük és az egyik lapot beleterítjük.
Először a reszelt almát rásimítjuk, amit cukorral, citromhéjjal, fahéjjal,mazsolával
és maréknyi zabpehellyel kevertünk össze.
Következik a tök réteg. Ehhez apró kockákra vágjuk a tököt és kevés vízzel félpuhára pároljuk pici sóval, kissé hűtjük.. Következik a második kinyújtott tésztalap.
Megszurkáljuk fogvájóval és a kissé felvert tojásfehérjével megkenjük cukorral és durvára tört dióval meghintjük. 200 fokon szép színesre sütjük, tepsiben hagyjuk kihűlni.
Kategória: Saját
Feltöltés ideje: 10 éve
Látta 128 ember.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!