Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

Diavetítés indítása

Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

Lacuska 12 éves 2012

20x30 cm s méretben készült.

2x3 db. tojás, 3ek. cukor, 2ek. víz, 1ek. citromlé, reszelt citromhéj, 3ek. liszt, 1ek. étk.keményítő. fél cs. sütőpor.

Töltelék: fél kg. túró,/házi/ 2,5 cs. fehér boci csoki, 3 dl. tejszínhab.1 púpos tk. zselatin.
A tejszínt a csokival feloldódásig melegítettem, mikor langyosra hűlt feloldottam benne a zselatint és a túróhoz adtam, jól kikevertem.
Ez került két rétegben a lapok közé.
Középen fehér szőlő zselé /mag nélküli mazsola/, amit kevés otelló szőlő bőrével színeztem.
Szőlőt leturmixoltam és kevés cukorral citromlével összeforraltam és még 2 tk. zselatint, hozzátettem annyi otelló színt, hogy kellemesen lilás legyen.
Ezt úgy készítettem, hogy a szőlő bőrét kevés vízzel jól kiforraltam.
Töltés után hűtőbe került.

Külsejét 2 db. tejszínben 1.5 tábla fehér csokit feloldottam és jól lehűtöttem, majd alaposan felvertem ezzel kentem és díszítettem.

Könyvet és a virágokat "házi marcipánból" készítettem.
A rózsák színét szintén otelló szőlővel színeztem mégpedig úgy, hogy cukorszirupot készítettem vele és az lett a színezék.

Marcipán készítése: /itt a közösségi oldalon találtam, köszönet érte/

A 20 dkg mandulabélhez és 20 dkg porcukrot veszünk.
Elkészítés:
Vizet forralunk, s ha már lobog, belevetjük a mandulát, majd az újraforrástól számított 3 perc múlva leszűrjük, s a fellazult vékony héját lehúzzuk. A megtisztított magokat szétterítjük, egy napon át, hagyjuk szikkadni, majd (diódarálón) ledaráljuk. A mandulaőrleményt egy (porcellán vagy rozsdamentes) keverőedénybe tesszük, s összedolgozzuk az előzetesen átszitált porcukor felével. A cukor másik feléből 0,5 dl vízzel szirupot főzünk, s amikor az már kicsit visszahűlt, azt is hozzákeverjük a cukros mandulához. Az elegyítést kézzel fejezzük be: a masszát - mintha csak tészta lenne - egyenletesen simára gyúrjuk. (Jégszekrényben, fóliába csomagolva sokáig eltartható.)
Én még a diódaráló után mákdarálón is át daráltam.

Az írókázást még sokat kellene gyakorolnom sajnos nem valami szépen megy, de azért olvasható.

Címkék: saját munkám  

Kategória: Család, gyerek

Látta 112 ember.

Értékeld

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Üzenőfal

hegyine ancika üzente 7 éve

Marika!!! Nagyon szépek a mézes figuráid!! Gratulálok!! Puszi Anci.

Kőszeghy Anna üzente 8 éve

Kedves Marika! Gratulálok a gyönyörűséges tortáidhoz!!! Profi munka! Nagyon tetszik! Anna

hegyine ancika üzente 9 éve

Marika!!! Nagyon ügyes vagy!!! Remélem volt öröm a meglepinek!!!

Keresztúri Lajos üzente 10 éve

Szép virág, járja ...!!!

hegyine ancika üzente 10 éve

Marika!!! Ez a csokor mintha élő lenne, gyönyörű!!! Gratulálok!!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu