Kis türelmet...
A torta tésztája szinte u.az, mint Marcsi "drazsé szelet" sütiének,
finom, puha és elég masszív is.
Vajas piskóta.
Sárga tésztához: 3 db tojássárgája, 6 dkg. vaj, 7,5 dkg. cukor, 9 dkg. liszt, fél citrom leve és héja, fél cs. sütőpor, 2-3 ek. tej,
Jó habosra kikevertem, majd óvatosan a felvert tojáshabot is hozzáadtam
160 fokos sütőben 30 percig sütöttem.
A barna tésztához: u.az. citrom nélkül, és 1 púpos ek. kakaóport tettem amit a liszt mennyiségéből leszámítottam.
Krém: 3 tejszínízű pudingpor, 9 dl tej, cukor, 20 dkg.vaj, pár csepp citromlé.
A puding, ha jól kihűlt a habosra kevert vajjal ismét jól kihabosítottam, ebből vettem ki annyi mennyiséget ami a torta tetejére és a külsejére is kellett. A többi krémbe nagyon óvatosan kevertem még darabokra tört boci keserű csokit.
-Forróvíz felett felmelegített csokit zsírpapírra kentem vékonyra és hűtőben nagyon lehűtöttem, majd darabokra törtem.
A lekent lapokra meggyet rakosgattam, amit kissé bele is nyomtam még a krémbe.
-Saját levében megfőztem a kifejtett mirelit meggyet cukorral és mikor már kevés leve volt 1 ek. zablisztet forraltam hozzá./ezt előző nap készítettem, hogy legyen ideje jól kihűlni.
A zabliszt egyszerű őrölt zabpehely, de jó helyette étkezési keményítő is.
A lapokat úgy vágtam, hogy kicsit csíkos legyen a kész torta, bár a meggy "maszat" miatt kevésbé érvényesül a minta.
A készre töltött tortát legalább 4-5 órát hűtjük. Tetejét csokival öntöttem le, ami után szintén hűtöttem.
Külső csoki hab: 2 dl. tejszínt egy tábla /90 g./ boci keserű csokival addig kell forralni míg teljesen fel olvad, még a legapróbb csoki foszlány is. Ezt is érdemes előző este elkészíteni mert nagyon ki kell hűlnie.
Jól kihűlt akkor lehet habosítani ez legalább tíz perc lesz, de megéri mert nagyon finom a végeredmény!
A kész tortát előre készített cukorhab virágokkal és kerettel díszítettem.
A számok is abból készültek.
Kategória: Család, gyerek
Feltöltés ideje: 12 éve
Látta 190 ember.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!