Kis türelmet...
5 tojásos piskóta az alap.
A tönk kicsi fazékban, a gombafej pedig fém tésztaszűrőben sült.
Krém: 6 dl. tej, 2 cs. vanília pudingpor, fél van.rúd, cukor, 14 dkg. vaj, pár csepp
citromlé a vajhoz, 9 dkg. boci keserű csoki. 40 dkg.eper, ehhez pici cukor és mokkáskanál tortazselé.
Külsőleg: 1,5 dl. tej, 1 cs. Dr. Oetker tejszínízű habpor, 1 k.kanál cukor a karamellhez.
Ez ugyan nem annyira kemény tartású, de sokkal finomabb.
Készre főzött és lehűtött pudinghoz adtam a pár csepp citromlével habosra kevert vajat, és ezzel töltöttem a gomba tönköt úgy, hogy a krémbe kevertem még óvatosan az előzőleg megolvasztott és kihűtött darabokra tört csokit.
Ez úgy történt, hogy az olvasztott csokit zsírpapírra kentem majd a hűtőben jól lehűlt és összetörtem.
Két sor krém közé került az eperdzsem egyik fele.
Következett a gombafej, levágtam az alján kettő szeletet megkentem van.pudinggal úgy, hogy a szélén kb. 2 cm kimaradt amire olvasztott csokit locsoltam a maradék részből pedig óvatosan kicsipegettem a tésztát és ezt az eperdzsem másik feléhez kevertem amihez már hozzákerült a tortazselé is.
A csoki nemcsak díszít és finom hanem kissé tartó szerepet is tölt be, mivel a tészta rétegeket összeköti.
Tönk és fej közé is krém került.
Külsejére előírás szerint elkészítettem a tejszínt, megfeleztem egyik felébe került a karamell amit a tejjel forraltam össze majd lehűtöttem és kivertem. A kissé karamelles lett a tönk a fehér pedig a fej részen.
Díszítés: piros és zöld kókuszreszelékkel, pár darab fondant virág és végül tetejére a csoki lepke került.
Kategória: Család, gyerek
Feltöltés ideje: 12 éve
Látta 181 ember.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!