Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

Diavetítés indítása

Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

Eszter napi túrórota

Epres túrótorta

piskóta:
4 db tojás, 4 evk.cukor, 4 evk. liszt, 1 evk. étk.keményítő, 3 evk. víz, fél cs. sütőpor.
175 fokon 65-70 percig kell sütni.

töltelék:
50 dkg túró, cukor, pici só, 3 dl tej, 1 cs. tejszínízű pudingpor, 0,5 l tejszín, 2 cs. zselatinfix, vanília rúd.
A pudingot megfőzzük, ha jól kihűlt miközben kevergetjük / hogy ne bőrösödjön/ hozzákeverjük a jól összetört vagy passzírozott túrót majd a zselatinfixet amiből kb. egy k.kanálnyit kiveszünk az epres töltelékhez + ként. Ebből a fehér krémből szintén kiveszünk keveset az epreshez. Jöhet hozzá a jól felvert tejszín.

epres töltelék:
30-35 dkg körüli epret kicsit forraljuk 1 púpos ev.kanál cukorral és adunk hozzá szintén 1 ev.kanál őrölt zabpelyhet ezzel is forr kicsit és kihűtjük.
Hozzákeverjük a kihűlt eperdzsemhez a félretett túrót és a zselatint majd az egészhez hozzákeverjük a tejszínes túrókrém picit kevesebb mint felét.
Ezekkel a krémekkel kenjük a tésztánkat felváltva.

Piskótát három lapra vágjuk a középső kicsit lehet vékonyabb.
Alsó és felső lap egészben marad a középső lapot ketté osztjuk úgy, hogy a széle és a középső karika fele pont egyenlő legyen.

Tortakarikába tesszük az alsó egész lapot megkenjük fehérrel majd szélein epressel, középen fehérrel, jön a piskóta karika a szélére, erre kevés fehér krém, középre az epres amit befedünk a kis karika piskótával. Széleken epres, középen fehér krém.
A fedő piskótalap alját kevés fehér krémmel kenjük be és ezzel fedjük a tortánkat.

Tetejére:
4 dkg porcukor, /amiben vanília rudat tartottam/ 3 dkg vaj, 1 k.kanál tej, 1 bő ev.kanál étk.keményítő.
Ezeket jól összeforraltam és ezzel öntöttem le.
Fehér csokival biztosan még finomabb.
A torta karikát mikor jól kihűlt levesszük és díszítjük.
.
Én 2 dl tejszín habbal, eperszem darabokkal és fondant virágokkal díszítettem

Címkék: saját munkám  

Kategória: Család, gyerek

Látta 177 ember.

Értékeld

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Üzenőfal

hegyine ancika üzente 7 éve

Marika!!! Nagyon szépek a mézes figuráid!! Gratulálok!! Puszi Anci.

Kőszeghy Anna üzente 8 éve

Kedves Marika! Gratulálok a gyönyörűséges tortáidhoz!!! Profi munka! Nagyon tetszik! Anna

hegyine ancika üzente 9 éve

Marika!!! Nagyon ügyes vagy!!! Remélem volt öröm a meglepinek!!!

Keresztúri Lajos üzente 10 éve

Szép virág, járja ...!!!

hegyine ancika üzente 10 éve

Marika!!! Ez a csokor mintha élő lenne, gyönyörű!!! Gratulálok!!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu