Kis türelmet...
Epres túrótorta
piskóta:
4 db tojás, 4 evk.cukor, 4 evk. liszt, 1 evk. étk.keményítő, 3 evk. víz, fél cs. sütőpor.
175 fokon 65-70 percig kell sütni.
töltelék:
50 dkg túró, cukor, pici só, 3 dl tej, 1 cs. tejszínízű pudingpor, 0,5 l tejszín, 2 cs. zselatinfix, vanília rúd.
A pudingot megfőzzük, ha jól kihűlt miközben kevergetjük / hogy ne bőrösödjön/ hozzákeverjük a jól összetört vagy passzírozott túrót majd a zselatinfixet amiből kb. egy k.kanálnyit kiveszünk az epres töltelékhez + ként. Ebből a fehér krémből szintén kiveszünk keveset az epreshez. Jöhet hozzá a jól felvert tejszín.
epres töltelék:
30-35 dkg körüli epret kicsit forraljuk 1 púpos ev.kanál cukorral és adunk hozzá szintén 1 ev.kanál őrölt zabpelyhet ezzel is forr kicsit és kihűtjük.
Hozzákeverjük a kihűlt eperdzsemhez a félretett túrót és a zselatint majd az egészhez hozzákeverjük a tejszínes túrókrém picit kevesebb mint felét.
Ezekkel a krémekkel kenjük a tésztánkat felváltva.
Piskótát három lapra vágjuk a középső kicsit lehet vékonyabb.
Alsó és felső lap egészben marad a középső lapot ketté osztjuk úgy, hogy a széle és a középső karika fele pont egyenlő legyen.
Tortakarikába tesszük az alsó egész lapot megkenjük fehérrel majd szélein epressel, középen fehérrel, jön a piskóta karika a szélére, erre kevés fehér krém, középre az epres amit befedünk a kis karika piskótával. Széleken epres, középen fehér krém.
A fedő piskótalap alját kevés fehér krémmel kenjük be és ezzel fedjük a tortánkat.
Tetejére:
4 dkg porcukor, /amiben vanília rudat tartottam/ 3 dkg vaj, 1 k.kanál tej, 1 bő ev.kanál étk.keményítő.
Ezeket jól összeforraltam és ezzel öntöttem le.
Fehér csokival biztosan még finomabb.
A torta karikát mikor jól kihűlt levesszük és díszítjük.
.
Én 2 dl tejszín habbal, eperszem darabokkal és fondant virágokkal díszítettem
Kategória: Család, gyerek
Feltöltés ideje: 12 éve
Látta 177 ember.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!