Kis türelmet...
Hozzávalók:
5 dkg gm kenyérliszt
szódabikarbóna és sütőpor egy késhegynyi
8 dkg cukor
20 dkg dió megpirítva, és összevágva
17 dkg datolya
17 dkg sárgabarack én szilvát tettem bele.
2 tojás
Valamint én még hozzáadtam: 10 10 dkg zabpelyhet és hajdinapelyhet
5 ek tejport
és egy kevés mézzel megcsurgattam a kr cukor helyett.
Összekevertem a száraz hozzávalókat. az aszalt gyümölcsöket apróra vágtam.
Én a mag nélküli puha datolyát szeretem, a tálcást, túl száraznak találom.
Összekeverem alaposan, és a felvert tojásokkal az egészet átkeverem, hogy összeálljon.
Sütőpapírral egy 20 x20 as tepsit kibélelek. és beleszórom, majd alaposan lenyomkodom a masszát.
160°C on sütöm 35 40 percet.
Nagyon finom lett, és teljesen összeállt. Amikor kihült felszeleteltem.
Kollár Anita receptje az Ízek és Érzések magazinból.
Kategória: Család, gyerek
Feltöltés ideje: 7 éve
Látta 99 ember.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!