Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

Nemrég az egyik tagtársunk a vizről szóló blogomhoz fűzte, jó lenne ha arról is írnék milyen problémákat okoz ha nem iszunk elég vizet.
Nos én találtam egy ismertetőt az interneten és ehhez nemis kell már nagyon sokat hozzáfűzni, olvassátok el nagyon hasznos.

Vízkúra:

Testünknek szüksége van legalább napi 6-8 pohár vízre. Az alkohol, a kávé, a tea, a koffein tartalmú üdítőitalok nem számítanak víznek. A vízivásra a legmegfelelőbb idoszakok: reggeli, ebéd, vacsora előtt fél órával egy pohár víz. Két és fél órával minden egyes étkezés után 1 pohár víz. Ez a legminimálisabb mennyiségű víz, amire a testünknek szüksége van. Testünk vízhiányának megszüntetésére kettővel több pohár vizet kell innunk a legnehezebb étkezések körül vagy lefekvés elott. A vízfogyasztás növelésével a szomjúsági mechanizmus hatásosabbá válik. Testünk ezután több vizet fog kérni, mint a fenti minimum. Az egyszerű csapvíz, hacsak nem szennyezett valamilyen vegyszerrel, jó vízforrás lehet.

Stressz:

Amikor a test dehidratálttá válik, ugyanolyan pszichológiai folyamatok alakulnak ki, mint amik a stresszel szembeni küzdelemkor történnek. A dehidratáció a stresszel egyenlő. Ha egyszer kialakul a stressz a testben egy társult folyamat veszi kezdetét a létfontosságú anyagok raktárkészleteinek mozgósítására. Ez a szervezet jó néhány víztartalékát elveszi. Tehát a vízhiány stressz okoz, ami további vízhiányhoz vezet. A stressz állapotában néhány hormon túlműködik, ezek különösen erős hormonok. Ilyen az endorfin, a kortizon, a prolaktin és a vazopresszin.

Vérnyomás:

A magas vérnyomás a test nagymértékű vízhiányához való hozzászokási folyamat eredménye. Ha nem iszunk elég vizet testünk igénye szerint, néhány sejt vízhiányban fog szenvedni és a keringés javára még további vizet is veszthet. A magas vérnyomást elsodlegesen a megnövelt vízfogyasztással kell kezelni.
A víz és a különböző betegségek összefüggései:

Három különböző fázisra oszthatjuk életünket. Az egyik a magzat életének szakasza az anyaméhben. A másik a növekedés szakasza, amíg az ember eléri a teljes testmagasságot és testsúlyt. A harmadik a növekedés végétől az egyén haláláig tart. A gyermek méhen belüli sejt növekedése folyamán a vízről az anyának kell gondoskodnia. A magzat legelső vízhiány jelzése, amikor a terhesség korai szakaszában az anya reggelente rosszul érzi magát. Az emberi test még akkor is vízhiányossá tud válni, ha bőséges vízmennyiség áll a rendelkezésére. Mivel nem ismerjük fel a test szomjúság jeleit, ezért bonyolult problémák merülnek fel az ilyen állapotok hagyományos kezelése során. A víz is csillapíthatná a tüneteket, gyógyszereket vagy erőszakos diagnosztikus kezeléseket erőltetnek a betegre. Az orvos is és a beteg is felelős ezért. A fájdalomcsillapítók súlyos mellékhatásokat okozhatnak. Nagyon gyakran ezek az érzéstelenítők gyomor és bélvérzéseket okoznak. Évente pár ezer ember a gyakran bevett fájdalomcsillapítók által keltett bonyodalmaktól hal meg.

Már csak az a kérdés, mit szeretnének inkább, egy pohár vizet vagy egy Cola-t?

A statisztikai adatok forrása: http://www.augenauf-germany.de (németbõl fordította Kõszegi Péter)

Kiált a szervezetünk, de mi nem halljuk meg, inkább belehalunk!

"A négy elem, a föld, a víz, a levegõ és a tûz minden élet alapja. Ahogy a növénynek, hogy megszülessék, növekedjék, szépségben és kecsességben kivirágozzék, mindezekre az elemekre szüksége van, éppúgy a legtökéletesebb növény, a legszebb, legkényesebb, legértékesebb virág, az ember is normális fejlõdéséhez és tökéletesen egészséges életéhez az élet alapját képezõ elemeket igényel: tápanyagban gazdag földet, tisztító vizet, éltetõ levegõt, napot és fényt. Mindezt emberhez méltó, egészséges, természetes táplálkozással kiegészítve. Amint valamelyik elemet elhanyagoljuk, egészségünk veszélybe kerül. Hogy meggyógyuljunk, a természetesség szerint kell élnünk, és a természethez kell folyamodnunk segítségért. Nemcsak a gyógyulásunkat segíti elõ, hanem állandó, megingathatatlan, azelõtt nem ismert egészségre teszünk szert. Minden betegséget, minden fizikai és pszichikai kiegyensúlyozatlanságot végleg kiírtunk a szervezetbõl, és a beteg sejteket teljesen új és egészséges sejtekkel cseréljük fel." - írta Romolo Mantovani olasz természetgyógyász a múlt század elején.

Bizonyára emlékszel még gyerekkorodból, hogy számtalan mese szólt az élet vizérõl, ami fogyasztójának hosszantartó életet és örök egészséget garantált. Hány szegénylegény és királyfi kerekedett fel azért, hogy meglelje, és ezzel érje el a hõn áhított halhatatlanságot, vagy az örökké tartó fiatalságot. Mert õk tudták azt, amit mi már elfelejtettünk, és ami már csak a mesékben és a legendákban él: mi is az élet vize.

"Ha helyes választ akarunk kapni arra a kérdésre, hogy mi az élet vize, milyen italok növelik az életerõt, hosszabbítják meg az életet, tartják távol a betegségeket, akkor el kell gondolkodnunk azon, mit is iszunk, és az, amit iszunk vajon a javunkra válik-e? Nagyon is függ attól az élet és az egészség, hogy mit, és abból mennyit iszunk." - tanította nekem a 80-as években drága mesterem Dr. Oláh Andor.

"Nous buvons 90% de nos maladies.” (Betegségeink 90%-át az ivásnak köszönhetjük) – mondta Pasteur. Igaz, hogy õ ezt az alkoholra értette, de én megfordítanám ezt a mondást a tiszta vízre vonatkoztatva: Betegségeink 90%-át a nem ivásnak köszönhetjük.

Dr. Faridun Batmanghelidj, a híres iráni-amerikai "vízorvos" és vízkutató szerint a következõ panaszok mind azt jelzik, hogy a szervezet nem jut elegendõ vízhez:

        * gyomorégés,
        * szájszag,
        * ízületi fájdalmak,
        * migrén,
        * allergia,
        * ekcéma,
        * járási fájdalmak,
        * izom- és lágyrész fájdalmak,
        * székrekedés,
        * candida túltengés,
        * túlsúly,
        * anginás szívpanaszok,
        * reggeli rosszullét terhesség alatt,
        * fáradékonyság,
        * a bõr korai öregedése, vízhiánya és szárazsága
        * indokolatlan bõrviszketés,
        * enyhe látászavarok.

Testünk a felhalmozódott méreganyagokat nem tudja elszállítani, kiüríteni, hanem kristályok formájában felhalmozódik a szövetekben és az ízületekben, ennek az elsõ figyelmeztetõ jele a fellépõ fájdalom. A fájdalom nem más, mint a szervezet jajkiáltása, hogy vizet kapjon. Beindul a szervezet elsavasodása, ami azért veszélyes, mert a legtöbb betegség (gyulladások, rák, candida) savas közegben tud kialakulni. Érdemes tehát odafigyelni a figyelmeztetõ jelekre!

Sokan nem is gondolnák, hogy a betegségek túlnyomó többségét meg lehetne elõzni azzal, ha megfelelõ mennyiségû, és minõségû tiszta vizet iszunk. Arról meg ne is beszéljünk, hogy az öregedési folyamatok is lényegesen késõbb indulnának el. Hisz testünk nem más, mint egy nagy-nagy kolloid oldat, amelyben a víz az oldószer, ami az összes szervezetben lejátszódó biokémiai és biofizikai folyamatban nélkülözhetetlen. Ugyanis a víz szállítja a szervezet sejtjei számára a létfontosságú tápanyagokat (vitaminok, ásványi anyagok, nyomelemek, aminosavak), a hulladék anyagokat pedig - amire nincs szüksége a szervezetnek - (salakanyagok, méreganyagok) elszállítja.

Ha nem jut elegendõ vízhez (testsúly kilogrammonként 30 ml/nap) a szervezetünk, akkor a következõ problémák adódhatnak:

        * felborul az anyagcsere,
        * tönkre megy az emésztés (székrekedés, puffadás, teltség érzet, stb.),
        * megzavarodik a szervezet raktározásért és feldolgozásért felelõs "részlege" (elhízás, kóros soványság, hiánybetegségek)
        * lanyhul a légzés és az oxigén feldolgozás,
        * ezáltal nem lesz kielégítõ az agymûködés és az ingerület átvitel (ami rengeteg betegség forrása, mint pl. a migrén, látászavarok, állandó fejfájás)
        * lanyhul a gondolkodás és a felfogó képesség
        * felborul a hormonháztartás (ajánlom figyelmébe a vízivást azoknak a hölgyeknek, akik nem tudnak teherbe esni és azoknak az uraknak, akiknek lusta spermáik vannak!!!)
        * belassul a keringés, ezáltal károsodhat az egész keringési rendszer
        * elsavasodik a szervezet, amelynek egyenes következménye az, hogy 70%-kal megnõ az esélyünk arra, hogy rákosok leszünk
        * kiszáradunk, ami korai öregedéshez vezet
        * ráncos és gyulladt-érzékeny lesz a bõrünk
        * töredezetté és fénytelenné válik a hajunk és a körmünk
        * nagyobb lesz az esélyünk mindenféle allergiás reakcióra
        * hajlamosak leszünk az asztmára
        * garantáltan ízületi problémákkal fogunk küszködni.

Bátran állítom, hogy a víz az egyik legfontosabb gyógyszer! Kérlek, figyelj rá, hogy mennyit iszol, hisz az egészséged múlhat rajta!

Forrás: Dr. Oláh Andor - A gyógyító víz (Mezõgazdasági kiadó - biofüzetek sorozat

Saját magam is tapasztaltam a vízhiány miatt kialakult problémákat, csak sajnos későn kezdtem odafigyelni erre. Nekem is magas vérnyomásom lett, a vízhiány bizony közrejátszott ebben. Régen nagyon kevés vizet ittam, szinte csak akkor amikor már éreztem a szomjúságot, és ez nagyon nem jó. Ma már szerencsére odafigyelek, mert lett egy saját víztisztítóm és nem kell a boltba rohangálni ásványvízért ha elfogyott.


Még az is nagyon jó hogy méregteleníti a szervezetet, ha ebből a vízből iszom igaz hogy többször kell menni a WC-re mint ha normál vizet vagy ásványvizet  ittam. Azt is megfigyeltem ha valamiért nem tudtam ebből a vízből inni 1-2 napig, és újra ittam a tisztított vízből a vizelet szagosabb volt mintha rendesen folyamatosan ebből ittam volna. Tehát a felgyülemlett méreganyagokat azonnal mossa ki a szervezetből.


Ebből a vízből, mivel még van hozzá egy optimalizáló is amely oxigéndússá teszi a vizet simán megbírok inni 2-2,5 litert, azelőtt pedig egyáltalán nem tudtam még 1l vizet se meginni.

Figyeljetek oda nagyon a megfelelő vízfogyasztásra, mert a kevés vízfogyasztás még a vesét is nagyon károsítja.

Ha érdekel benneteket milyen  víztisztítóm van szivesen írok arról is.

Címkék: betegségek dehidratáció szomjúság vízhiányos állapot

Kapcsolódó cikkek:

  Iszunk mi eleget egyáltalán?

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu