Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

<!-- @page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } -->

Az alábbi érdekességeket az Antal Vali. com-on olvastam, érdemes elolvasni!

 

Tényleg annyit vizet iszol, mint amennyi szükséges lenne?

 

A számára megfelelő vízfogyasztást bárki könnyen kiszámolhatja: testsúly kilogrammonként 30 ml tiszta vízre van szüksége a szervezetünknek naponta, amelyet kis adagokban elosztva folyamatosan kéne meginnunk minden nap. Ez egy 50 kilós ember esetében 50x30 ml, azaz 1500 ml (másfél liter) tiszta víz az egyéb folyadékbevitel mellett. Egy egészséges emberi szervezet napi folyadékszükséglete viszont testsúly kilogrammonként 70 ml, amiből 30 ml-nek tiszta víznek kéne lennie.

 

Amikor felteszem azt a kérdést, hogy „mennyit iszol?”, általában az a válasz, hogy másfél-két litert. Aztán amikor mélyebben elkezdem faggatni a klienseimet az általuk elfogyasztott folyadék milyenségéről, kiderül, hogy reggeli kávétól a szénsavas műcukros vegyszínű üdítőkön keresztül a zacskós levesig minden beletartozik abba a csekély másfél literbe, csak a víz nem. Pedig ha tudnátok, hogy hány nyavalya kialakulását meg lehetne előzni vízivással…

 

Régi regényekben olvasható, hogy ha elájult a kisasszony, akkor szolgák hada rohant oda tiszta vízzel. Ma bekapunk rá valami dili bogyót. Fejfájásra régen a tiszta víz volt a megoldás. Ma egy kávé, ami mellesleg vízelvonó hatású. Ezt a régi presszósnők jól tudták, hisz minden csésze kávé mellé felszolgáltak egy pohár csapvizet. A régi időkben se szeri se száma nem volt a különböző vízkúráknak. Mára mi maradt nekünk? A víz nem üzlet! A kóla viszont annál inkább!

 

A kóla

 

Az USA több államában a rendőrség baleseti helyszínelői 2 gallon (kb. 7 liter) Cola-t visznek magukkal, hogy a baleseteknél az úttestre folyt vért azzal távolítsák el. Ugyanis a kóla sitt-sutty kicsapja a vérsejtjeidet.

 

Ha egy steak-et egy tálba tesznek, és Cola-val leöntik, két nap alatt feloldódik.

 

A WC-kagyló tisztítása: Önts bele egy dobozos Cola-t a kagylóba és hagyd ezt az igazi "csodaszert" egy óráig hatni, utána öblítsd le. A kagyló maradéktalanul tiszta lesz. Szebb, mint a „kacsa” után.

 

Rozsdafoltok eltávolítása egy krómozott felületről: Dörzsöld be a felületet egy Cola-ba áztatott alumíniumfóliával.

 

Az autóakkumulátor pólusairól könnyedén eltávolíthatod a korróziót, ha egy doboz Cola-t ráöntesz. Elképesztő, ahogyan pezseg.

 

Egy berozsdásodott csavart meglazíthatsz, ha egy pár percig egy Cola-ba áztatott rongyot teszel a csavarra.

 

Ha kenőanyagokat akarsz eltávolítani egy szövetből, önts bele a mosógépbe a mosószer mellé egy doboz Cola-t, és futasd le a programot. A doboz Cola segít a kenőanyag-maradékok eltávolításában.

 

Eltávolítja a szélvédő szennyeződéseit is.

 

Ja, és mellesleg iható!

 

Hasznos információ:

 

A Cola aktív hatóanyaga a foszfor-sav, melynek pH-értéke 2,8. Egy vasszöget 4 nap alatt old fel. A foszfor-sav kioldja a csontokban lévő kalciumot és hozzájárul a csontritkulás elszaporodásához. A kisgyermekek tejfogát is oldja. Coca-Cola szirupot koncentrált formában szállító tartálykocsikat különösen korrozionáló, veszélyes anyagokat jelző táblával kell ellátni.

 

A Cola forgalmazók már 20 éve használják a teherautók motorterének tisztítására!

 

Már csak az a kérdés, mit szeretnének inkább, egy pohár vizet vagy egy Cola-t?

 

A statisztikai adatok forrása: http://www.augenauf-germany.de (németből fordította Kőszegi Péter)

Címkék: cola egészség szomjúság tisztavíz víz

Kapcsolódó cikkek:

  vízhiány okozta problémák

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu