Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

1964 Tokió

A második paralimpiai játékokat 1964-ben rendezték Tokióban. A játékokon 22 küldöttség 390 sportolója
vett részt. Hét sportágban rendeztek versenyeket: íjászatban, atlétikában, kosárlabdában, snookerben, úszásban, asztaliteniszben, és súlyemelésben. A paralimpiát a japán királyi család támogatta. A játékokat nagyon gondosan megtervezték, és első alkalommal építettek paralimpiai falut. Ez volt az első paralimpia, ahol megjelent a zászló, poszterek és elhangzott a himnusz.1964-ben alakult meg a Mozgássérültek Nemzetközi Sportszövetsége (ISOD) is, Sir Ludwig Guttmann elnökletével. Ez a szervezet hozta létre a látássérültekre és az amputáltakra, majd később a központi idegrendszer sérültjeire vonatkozó versenyszabályokat.

 

Álmodozások kora (1964)

 Szabó István

A hatvanas évek elejét akár a magyar film saját „álmodozások korának” is nevezhetnénk: egy nagy generáció, fontos filmkészítői karrierek indulásának ideje ez. Közülük is az egyik legjelentősebb Szabó Istváné, aki 1964-ben az Álmodozások korával az évtized fontos filmtrilógiájának (Álmodozások kora, Apa, Szerelmesfilm) első darabját készíti el.

67285_495280_normal


1964. január 31.Elindul hazánkban a Delta című tudományos-ismeretterjesztő TV-műsor Szuhai-Havas Ervin szerkesztésében. A Delta négy évtizedes története során olyan különlegességeket mutatott be, mint például a svéd Nilsson felvételei az anyaméhben mozgó magzatról, az első személyi számítógépeket és a Halley üstökösre indult szonda képeit.67238_732541_normal

1964. június 21.Spanyolország nyeri a futball világbajnokságot.

1964. augusztus 6. Magyarországon bemutatják a Dollárpapa című filmet. Rendező: Gertler Viktor, a szereplők – többek között: Darvas Iván, Lórán Lenke, Benedek Tibor, Alfonzó, Kibédi Ervin.

 

 

Címkék: 1964 emlékek képek tudomány történelem

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Régebbi bejegyzések

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu