Kis türelmet...
Rumos kocka
Hozzávalók a tésztához:
50 dkg liszt,
1 sütőpor,
25 dkg. vaj,
20 dkg. cukor,
2 tojás sárgája,
4,5 dl. tej.
A krémhez:
10 dkg vaj,
10 dkg. cukor,
3 evőkanál rum (vagy aroma),
3 evőkanál baracklekvár,
3 evőkanál kakaópor.
Hab a tetejére:
4 tojás fehérje,
20 dkg. cukor,
Tetejére díszítésként csoki öntet.
Elkészítés:
A tésztához az átszitált lisztet és a sütőport a vajjal elmorzsoljuk, majd a cukorral, a tojások sárgájával és 1,5 dl. tejjel összegyúrjuk.
A tésztát 3 egyenlő részre osztjuk, majd lisztezett deszkán kb. 30X30 cm-es lapokká nyújtjuk. A tepsi hátoldalát zsírozzuk, lisztezzük, ahogy kell, majd a kinyújtott lapokat egymás után szép halványra sütjük.
Ha kihűltek a lapok, egyet (amelyik mondjuk a legrosszabbul sikerült), összetörjük, majd a maradék tejjel leforrázzuk
A krémhez a vajat a porcukorral habosra keverjük, a rummal, a baracklekvárral és a kakaóporral ízesítjük, majd a leforrázott laphoz adjuk. Egyenletesen rákenjük az egyik tésztalapra, majd lefedjük a másikkal. A tetejére kemény habbá verjük a tojásfehérjét, vízgőz fölé állítjuk, beleszórjuk a porcukrot, pár percig tovább verjük, majd a tésztára kenjük. A csokit gőz felett megolvasztjuk (én pár csepp olajjal hígítottam) és a habra csorgatjuk. Villával kicsit megcifrázzuk és hideg helyen dermedni hagyjuk. Másnap kockákra vágva kínáljuk.
Kategória: Saját
Feltöltés ideje: 13 éve
Látta 1375 ember.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!