Kis türelmet...
Gesztenyekrémes torta!!!
Hozzávalók:
A sárga piskóta:
20 dkg porcukor
4 tojás
4-5 evőkanál víz
1 sütőpor
20 dkg liszt
Elkészítés:
A tojásokat habosra keverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a 4-5 evőkanál vizet. A lisztet elkavarjuk a csomag sütőporral, s apránként a vizes masszához adjuk. Kizsírozót, lisztezett hagyományos kerek sütőformába rakjuk,s előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük. Ha kihűlt a formából kivesszük, hagyjuk kihűlni.
Ugyanezzel az eljárással egy (kakaós piskótát) sütünk. Ugyanúgy készül a kakaós piskóta, mint a sárga csak a liszt előtt 1,1.5 evőkanál HOLLAND vagy egy hagyományos kakaóport teszünk bele.
Hozzávalók a krémhez:
25 dkg gesztenyemassza, 15-20 dkg porcukor, 1 evőkanál kakaópor (HOLLAND VAGY EGY HAGYOMÁNYOS ) 3 dl tejszín, Ízlés szerint RUM, ( Én 1,1.5 evőkanállal szoktam belerakni ).
Tetejére:
Tejszín, citromfű, ételszínező a (díszítés szempontjából)
Kategória:
Feltöltés ideje: 14 éve
Látta 454 ember.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!