Kis türelmet...
Hozzávalók a piskótához
5 tojás
10 deka cukor
fél deci olaj
2 kanál hideg víz
12 deka liszt
fél csg sütőpor
Krém hozzávalói
1csg vaníliás pudingpor
4 deci tej
1 kanál cukor
fél vaníliarúd
1doboz mascarpone
3 deci tejszín
3 deka porcukor
1 habfixáló
A Tojásokat szét választom
A sárgáját a cukor felével az olajjal és vízzel habosra kikeverem
A fehérjét a többi cukorral kemény habbá verem
A lisztet és a sütőport összekeverem
Amikor a sárgája már szép habos ,hozzáadom a felvert fehérjét óvatosan összekeverem., és végül hozzáadom a sütőporos lisztet
Sütőpapirral kibélelt tortafornába teszem és 170 fokon 25-30 perc alatt megsütöm
Amikor kihűlt felvágom három egyforma lapba és megtöltöm
A krém készítése
A pudingot a szokásos eljárással a vaníliarúd kikapart belselyével felfőzöm.
Amikor kihűlt hozzáadom a mascarponét és laza krémmé keverem
A tejszínt a porcukorral és fixálóval habbá verem és a felét a főzött krémbe keverem
Ezzel a finom vaníliás krémmel megtöltöm a lapokat
A torta oldalát és tetejét is habbal diszítettem és kis marcipán virágokkal diszítettem
Kategória: Saját
Feltöltés ideje: 9 éve
Látta 174 ember.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!