Kis türelmet...
Hozzávalók a piskótához
5 tojás
10 deka cukor
fél deci olaj
2 kanál hideg víz
12 deka liszt
fél csg sütőpor
Krém hozzávalói
1csg eper pudingpor
4 deci tej
1 kanál cukor
fél deci epervelő
1doboz mascarpone
3 deci tejszín
3 deka porcukor
1 habfixáló
fél deci epervelő
A Tojásokat szét választom
A sárgáját a cukor felével az olajjal és vízzel habosra kikeverem
A fehérjét a többi cukorral kemény habbá verem
A lisztet és a sütőport összekeverem
Amikor a sárgája már szép habos ,hozzáadom a felvert fehérjét óvatosan összekeverem., és végül hozzáadom a sütőporos lisztet
Sütőpapirral kibélelt tortafornába teszem és 170 fokon 25-30 perc alatt megsütöm
Amikor kihűlt felvágom három egyforma lapba és megtöltöm
A krém készítése
A pudingot a szokásos eljárással az epervelővel együtt felfőzöm.
Amikor kihűlt hozzáadom a mascarponét és laza krémmé keverem
A tejszínt a porcukorral és fixálóval habbá verem és a felét a főzött krémbe keverem
A másik feléhez hozzákeverem az epervelőt
Ezzel a finom epres krémmel a tortalapokat megtöltöm
A torta oldalát és tetejét tejszínes eperhabbal diszítettem
Kategória: Saját
Feltöltés ideje: 9 éve
Látta 204 ember.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!