Kis türelmet...
Hozzávalók a piskótához
5 tojás
10 deka cukor
fél deci olaj
2 kanál hideg víz
12 deka liszt
fél csg sütőpor
A krém hozzávalói
fél bio citrom leve és reszelt héja
1csg citromos pudingpor
4 deci tej
3 kanál cukor
5 deci tejföl
fél csg zselatin
3 deci tejszin
1csg habfixáló
A Tojásokat szét választom
A sárgáját a cukor felével az olajjal és vízzel habosra kikeverem
A fehérjét a többi cukorral kemény habbá verem
A lisztet és a sütőport összekeverem
Amikor a sárgája már szép habos ,hozzáadom a felvert fehérjét óvatosan összekeverem., és végül hozzáadom a sütőporos lisztet
Sütőpapirral kibélelt tortafornába teszem és 170 fokon 25-30 perc alatt megsütöm
Amikor kihűlt felvágom három egyforma lapba és megtöltöm
A krém készítése
A pudingot a szokásos eljárássalFelfőzöm. és kihűtöm hozzákeverem a tejfőlt A zselatint beáztatom mikróba kicsit felmelegítem amikor kezd kihűlni hozzákeverem a tejfölös krémhez
A tejszínt a fixálóval kemény habbá verem és összekeverem a már kicsit kihűlt cirtomos krémmel.
A torta lapot a tortaformában hagyom és ott töltöm meg mivel a krém kicsit folyós .Ráteszem a második lapot szintén a krémet és a harmadik lap
Hűtőbe teszem pár órát és amikor már kiveszem megdermedt a krém
A kapcsos tortaformából kiveszem és marcipánnal feldiszítem
Ez a torta a kissebbik unokámnak készült ,, szülinapjára itt még nemraktam fel a gyertyákat
Amerikai kapitány palyzsa ez egy rajzfilm figurából való
Kategória: Saját
Feltöltés ideje: 9 éve
Látta 172 ember.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!