Kis türelmet...
7 tojás
14 deka cukor
17 deka liszt
1csg sütőpor
fél deci étolaj
fél deci víz
Krém készítése
2 csg vaníliás puding
6 deci tej
2 kanál cukor
2 deci tejszín
1 narancs húsa
1doboz maskarpone
Diszítéshez
4 deci tejszín
2 narancs
A tojásokat szétválasztom a fehérjét két kanál cukorral kemény habbá verem
A sárgáját a többi cukorral olajjal vízzel habosra kikeverem.
A két masszát összekeverem és hozzáadom a sütőporos lisztet.
26 centis kapcsos tortaformába tettem amit kikentem margarinnal és morzsával meghintettem
170 fokos sütőben megsütöttem
Amikor kihűlt a tortaformát lekapcsoltam
A torta lapot három egyforma lapra felvágtam
A pudingot a szokásos eljárással felfőztem, és kihűtöm.A mascarponét kikeverem
Amikor langyosra kihűlt a felvert tejszínhabbal összekevertem
A narancs husát apró darabokra vágtam és a krémbe belekevertem
A torta alsó lapját megkentem rátettem a második lapot ezt is megkentem a krémmel de még a felső lap tetejére is 3 kanállal hagytam.
A felső lapra a maradékot rásimítottam
A tejszint a porcukorral habbá vertem.Ezzel diszítettem fel a tortát
Az oldalára narancsot és tejszínhabbal diszítettem
Kategória: Saját
Feltöltés ideje: 9 éve
Látta 180 ember.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!