Kis türelmet...
A tészta hozzávalói
5tojás
6kanál cukor
7 púpozott kanál liszt
fél deci étolaj
fél deci víz
1csg sütőpor
A tészta kenésére
4 kanál lekvár
Szirup készítése
20 deka cukor
annyi víz, hogy éppen ellepje
piros ételszínező festék
ízlés szerint rum, vagy aroma
Az oldalára és tetejére
2 deci tejszin
1csg puncsos pudingpor
3 deci tej
2 kanál cukor
A tojásokat szétválasztom és a sárgájához adom a cukrot vizet olajat és 2 kanál cukrot és habosra keverem.A tojások fehérjét 4 kanál cukorral habbá verem és a sárga masszával összekeverem.Hozzáadom a sütőporos lisztet, és kapcsos tortaformába teszem ami 24x24es Az oldalát kimargarinoztam az aljára pedig sütőpapírt tettem170fokon lassan sütöttem , amikor kihűlt 3egyenlő részre vágtam és a középső lapot csíkokba felvágtam és szirupba forgattam.Az alsó lapot visszatettem a torta formába és vékonyan lekvárral megkentem,,a másik lapot is amit majd ráfordítok
A szirup készítése a cukrot felöntöm annyi vízzel ,hogy éppen ellepje nem forralom ,
csak egyet forr és máris kész Leveszem a tűzről ketté öntöm, az egyikbe rumot és színezéket teszek a másikat simán hagyom.A sütemény szeleteket felváltva beleforgatom és a kapcsos formában lévő lekváros lapra szorosan egymás mellé teszem.A tetejére a másik lapot ráteszem.Hűtőbe kb fél -1 órát hagyom. A pudingot a tejjel,cukorral felfőzöm amikor kihűlt hozzáadom a felvert tejszínhabot összekeverem és az oldalát bekenem majd darált dióval körbe bevonom.A tetejére habzsákból habrózsákat tettem és marcipántojással diszítettem
Kategória: Saját
Feltöltés ideje: 9 éve
Látta 185 ember.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!