Kis türelmet...
70 deka liszt
40 háj
2 deka élesztő
1 deci tej
1 deci fehér bor
1mkanál só
1 tkanál cukor
3 kanál tejföl
szénsavas ásványvíz
Tölteléknek
szilvalekvár
darált dió
Kenéshez
1 tojás
vágott dió a tetejére
A ledarált megtisztított hájat 10 deka lisszttelösszegyúrom és félre teszem
Az élesztőt felfuttatom
A lisztet egy tálba szitálom,hozzáadom a villával összevert tojást ,tejfölt a felfutott élesztőt és a többi hozzávalót Kézzel kidagasztom a szódavizet apránként dagasztom hozzá, hogy lágy nyújtható tésztát kapjunk.
A tésztát ha kidolgoztam letakarom és kb 30 percig kelesztem.
Kelesztés után kiöntöm lisztes lapra ,téglalapura kisodrom és a darált háj egy harmadát rákenem.Ekkor egy szimpla hajtásssal a tésztát behajtom,Először jobbról középre majd a bal oldalról hajtom rá a tésztát és egy fél órát pihentetem.
Ezt a műveletet még kétszer megismétlem amíg tart a háj
Az utolsó hajtás és pihantetés után a tésztát vékonyra kinyújtom éles meleg késsel egyforma kockákra vágom a közepébe szílvalekvárt és darált diót teszek majd tetszés szerint hajtom.
A tetejét tojással lekentem és vágott t dióval meghintettem.
190-200 fokon szép pirosra megsütöttem és porcukorral meghintettem
Kategória: Saját
Feltöltés ideje: 10 éve
Látta 262 ember.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!