Kis türelmet...
Hozzávalók
50 deka filézett csirkemell
fél szál poréhagyma
2 gerezd fokhagyma
2-3 kanál olaj
fél deci fehérbor
só
őrőlt bors
1 kanál méz
majoránna
piroshúsú kaliforniai paprika
fél kiló brokkoli
1 közepes alma
2-3 kanál szójaszósz
2 kanál liszt
A brokkolit rózsáira szedem és roppanósra sós vizben megfőzöm
A csirkemellet megmosom szárazra tőrlöm, apró kockákra vágom és a szójaszosszal jól összekeverem
fél órát letakarva hidegre teszem
A poréhagymát kis karikákra vágom,A paprikát apró kockákra vágom
Amikor a brokkoli megfőtt leszűröm
Az almát meghámozom és kis kockákra vágom kevés citromlével lelocsolom, hoigy ne barnuljon.
Egy serpenyőben az olajat felhevítem., megfonnyasztom bene a poréhagymát,, hozzáadom az áttőrt fokhagymát, és hozzákeverem a cukkinirózsákat
Egy percig összeforgatom és félre teszem.
Egy másik serpenyőben olajat forrósítok 2-3 kanállal.
A húsokat kiveszem a hűtőből a két kanál liszttel megszórom és a forró olajban 1-2 percig pirítom, adok hozzá 1 kanál mézet sózom borsozom és hozzáadom a majoránnát is . beleteszem az almadarabokat felöntöm a borral és fedővel lefedve3-4 perc alatt puhára főzöm,
Apró kockára vágott sült burgonyával tálaltam
Alulra tettem a poréhagymás brokkolis szaftot és a burgonyát a tetejére halmoztam a finom pecsenyét
Kategória: Saját
Feltöltés ideje: 9 éve
Látta 104 ember.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!