Kis türelmet...
A tészta hozzávalói
10 deka zsír
10 deka vaj
fél csg sütőpor
1 egész tojás
8 deka porcukor
30 deka liszt
2 deka élesztő
1 biocitrom reszelt héja és leve
A töltelék hozzávalói
10 deka darált dió
1 citrom rewszelt héja
7-8 deka porcukor
sárgabarack lekvár
A bevonáshoz
10 deka étcsoki
margarin
olaj
Az élesztőt belemorzsolom a lisztbe és a többi hozzávalóval összedolgozom sima tésztává
A sima tésztát vékonyra kinyújtom és tetszés szerinti kiszúróval kiszaggatom.A korongokat sütőpapiros sütőlapra teszem.A széleit vékonyan lekenem tojással.
A lekent korong közepébe egy kis k upac keményebb lekvárt teszek a lekvárra pedig az összekevert darált diót
Egy másik lapot helyezek a töltelék tetejére ,és a tojásos résszel összefogatom a korongokat
180 fokos sütőben 15-20 perc alatt megsütöm
Amikor kihűltek a felolvasztott csokoládéba beleforgattam
A recept Molnár Veronikától származik .Köszönet érte
Kategória: Saját
Feltöltés ideje: 9 éve
Látta 155 ember.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!