Kis türelmet...
Hozzávalók
40 deka liszt
25 deka margarin
15 deka porcukor
1 bió citrom reszelt héja
1csg sütőpor
2 tojás sárgája
Töltelék
1 kiló alma
cukor
fahéj
2 kanál lekvár
10 deka darált dió
A tetejére
1 tojás fehérje
15 deka apróra vágott dió
A tészta hozzávalóit összegyúrom és kétfelé veszem
Egy tepsit 34x32-es margarinnal kikentem és leliszteztem
Az almákat lereszeltem cukroztam fahéjjal ízesítettem citrommal meglocsoltam hogy ne barnuljon meg. .Egy lábasban megpároltam amíg a levét elnem főtte.
Az egyik tésztából lapot nyújtottam és a lekent tepsi aljára tettem
majd megkentem lekvárral jól beszórtam darált dióval és a már lereszelt megpárolt kihűlt almát rátettem
Erre jött a másik kinyújtott lap megszurkáltam a tésztát hogy ne puposodjon fel .A tetejét tojás fehérjével lekentem és vagdalt dióval megszórtam 180 fokon kb 25-30percig sütöttem amíg a teteje szép piros nem lett
Kihűlés után szeleteltem és porcukorral meghintettem
Kategória: Saját
Feltöltés ideje: 9 éve
Látta 143 ember.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!