Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

network.huA szükséglet elintézése az emberiség örök problémája. Ezt évszázadokon keresztül  jól-rosszul elintéztük. Ki-ki kulturája, lehetősége és sürgőssége szerint. Mert oda a kultúra, ha az a bizonyos kis-, vagy nagydolog sietősen áthúzza a számításainkat. - Vannak más kritériumok is. Például a hideg. Ott, ahol nincs "kéznél"a jól bevált angol WC, éjjel kimenni a hidegbe, bizony meggondolandó. Ilyenkor beindul az ember feltaláló képessége s kitalál olyanokat, mint  a bili, azaz éjjeli edény. Ezt a megoldást hamar elfogadták az emberek s évszázadok során használták is, kitartóan.

 

network.hu

 Ezzel egyidőben a kézművesek fantáziája is beindult s gyártani kezdték a szebbnél szebb biliket. Volt kicsi bili, nagy bili, babának való és apukának való, porcelán-, fajansz- és üvegbili. A vásárokon külön stand állt az érdeklődők szolgálatára, mindenki válogathatott ízlése és pénztárcája szerint. Aztán csak be kellett csúsztatni az ágy alá s alkalomadtán előszedni és használni!

Napjainkban sok minden megváltozott, mondhatjuk büszkén, hogy előnyére. A legnagyobb eredmény talán a pici babák terén született. Mi, régi anyukák, még jól emlékszünk a rengeteg pelenkamosásra, főzésre. Mire egy adag beszáradt, ott volt a következő "termés". A mai anyukáknak sokkal könnyebb. Az eldobható pelenkák, bár nagyon drágák és a környezet szempontjából is gondot jelentenek, lényegesen megkönnyítik a dolgot. network.hu

 De, nem oldottak meg minden problémát. Mert mit csináljon az a szülő, akinek a gyereke, aki már nem hord pelenkát, hirtelen bejelenti, hogy cselekedni kell, még pedig sürgősen, most azonnal. Pelenkát már nem visel, viszont semmi elfogadható megoldás égen-földön nincs?! Vagy, mondjuk éppen utaznak?!

Dr. Gara Péter korszakalkotó találmánya erre a megoldás. Feltalálta a papírbilit! A találmány rém egyszerű és nagyszerű: a ragasztott, hajtogatott papírszerkezet anyaga többrétegű, nagyon jó szilárdsági tulajdonságokkal rendelkező hullámpapír. Környezetkímélő, újrafelhasznált papírból gyártható, eldobható, teljes egészében lebomló anyagokat tartalmaz. Az American Hygienic Products már meg is vásárolta a papírbili gyártási és forgalmazási jogát.  A termék neve: PottyFlipp.

Tehát, minden megoldódott! Csak zsebrevágjuk s mehetünk is tovább! - A kis ördög azért ott motoszkál bennem! Mi nem tudtunk rájönni arra, hogy milyen okos dolgot talált fel ez a derék hazánkfia? Mi nem profitálhattunk volna belőle? Mindig más kell felfigyeljen a mi értékeinkre? Az amerikaié a találmány s mi maradunk a benne lévő termékkel?

Címkék: bili papír

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Kneifel András üzente 16 éve


Na, erre mondhatjuk igazán: a szarból is pénzt csinálnak... (elnézést, ha túlságosan szókimondó volnék)

A téma iránt érdeklődőknek...
Cím: Kakadémia
Alcím: az emberi ürülék kulúrtörténete
Közreműködő: Pieper, Werner (összeáll.)
Szerz. közl.: [összeáll. Werner Pieper ; [ford. Meskó Krisztina]
Kiadás: [Budapest] : Háttér, cop. 1997
ETO jelzet: 930.85(100):616.34-008.3
Szakjelzet: 930
Cutter: K 11
ISBN: 963-8128-24-0
Oldalszám: 195 p.
Megjegyzés: Bibliogr.: p. 194-195.

Megragadom az alkalmat, hogy minden ismerősömnek sikerekben gazdag, békés, ezért bolgog új esztendőt kívánjak.

Válasz

Sógorka Veronika üzente 16 éve

Hát valóban mi magyarok nagyon okos emberek vagyunk, s mégis mindig más profitál belőle. Szuper dolog ez a bidé. A legalapvetőbb emberi szükségleteinket rendezi.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 16 éve

Jé de érdekes kis bidik !Köszi,hogy elküldted .

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 16 éve

Köszi a beszámolót, nagyon szép bilik.
BUÉK!!!!!!!!!!!!

Válasz

Baksáné Sztanó Mária üzente 16 éve

Ez nagyon jó:))) Ha elgondolom, hogy gyerekkoromban még használtam is bilit. Most pedig igen aktuális - mint ágytál - mivel a férjem korházban van és nem hagyhatja el az ágyat.
Egyébként pedig azon gondolkodtam, hogy mobil WC-t kellene a telekre venni a felső szintre, mert oda a tervvel ellentétben nem készítettünk vizesblokkot. De lehet, hogy egy bili is megteszi????:))))

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 16 éve

Jó összeállítás még nem is láttam ilyen szép porcelán bidiket,köszönöm,hogy elküldted.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 16 éve

Nagyon jók.
BUÉK!!
KROLY

Válasz

Boros Katalin üzente 16 éve

Ilyen szép biket még nem is láttam!:))

Válasz

Nagy Ági üzente 16 éve

Köszi, sok érdekeset tudtam meg "bili" ügyben.:-))))
Boldog új évet kívánok!

Válasz

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu