Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

network.hu

 network.hu

 network.hu

 network.hu

 Székesfehérvár egyik nevezetessége a Fehérvári Babaház – Moskovszky Gyűjtemény. A babaház felnőtt embernek is rendkívüli szórakozás. Rengeteg játék látható, példát adhat a játékkészítőknek ötletességből, játékosságból. Egész kis várostromtól kezdve a teljesen felszerelt babaházig minden megtalálható. Láthatunk itt számtalan babát, háziállatot, pici kis edényeket, szervízeket, bababútorokat s mindent, ami egy régi és mai gyereknek a szórakoztatását szolgálta. A fantázia határtalan, a játékok nagyon szépek. 
Idén, Moskovszky Éva néni 82. születésnapján nyitották meg a Csodálatos porcelánbabák című kiállítást, melyen, természetesen, az ünnepelt is részt vett. A kiállítást Csapó Csilla , Székesfehérvár alpolgármestere nyitotta meg. A babákat 18 mai magyar alkotó készítette. Érdekességük, hogy ezek a babák valósággal élnek. Arcukról érzelmek árulkodnak. Vannak csodálkozó, mosolygó, durcás babák. Czibuláné Csicsman Erzsébet elmondta, hogy elsőként a saját kisfiát mintázta meg, amint az iskolapadban ül. S mivel az idő még a babáknál is telik, láthatjuk kis unokáját a bölcsőben, majd kétéves nagylányként is.
Helmeczi Éva a porcelánbaba-készítés fortélyairól beszélt. Elmondta mennyi aprólékos munka, finomítás szükséges ahhoz, hogy ezek a babák végül ilyen mesésen szépek legyenek.
A Fehérvári Babaház játszóházi termében különféle múzeumpedagógiai foglalkozásokat lehet szervezni. Óvodásoktól általános iskolásokig, akár középiskolásokig is, programokat tudnak kínálni. A tárlat megtekintése után kézműves, vagy egyéb típusú foglalkozással várják a gyerekeket. Remek vakációs időtöltés lehet, kitűnő megoldás arra, hogy a gyerekek ne a tv, vagy a számítógép előtt üljenek.
A kiállítás március végéig tekinthető meg. A múzeum pedig mindég, múzeumi nyitvatartás szerint.
Ha Székesfehérváron jártok, feltétlenül nézzétek meg a babamúzeumot s a porcelánbaba-kiállítást. Általuk egy múló pillanatra újból gyerekekké váltok.

Címkék: baba porcelán

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Demeter Klára üzente 16 éve

Ezek az új módosítások engem is megzavartak. Pl. nem tudok blogot klubokkal megosztani. Vagy csak még nem jöttem rá, hogy kell csinálni? - Egyszer, ha Fehérvárra jössz és van egy kis időd, hívj fel, hátha talalkozhatunk ?

Válasz

Demeter Klára üzente 16 éve

Köszönöm az értesítést, ha arrajárok, felkeresem a múzeumot!

Válasz

Demeter Klára üzente 16 éve

Szívesen találkoznék Veled, ha Fehérvárra jössz és van egy kávézásnyi időd!

Válasz

Sógorka Veronika üzente 16 éve

Tündérien élethüek. Mennyivel szebbek, mint a mostani felhuzhatós, távirányitós kütyük!?

Válasz

Nagy Ági üzente 16 éve

Klárika! Szentendrén is van egy hasonló kiállítás, azt is érdemes megtekinteni. Abádszalókon, a Tisza-tó partján szintén van egy Baba múzeum, ott is sok porcelán babát láthat az odalátogató.
Nagyon szépek. Én kislány koromban nagyon szerettem babázni. 3 babát még mindíg örzök a gyermekkoromból.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 16 éve

Hát ezek mese szépek !

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 16 éve

Kedves Klárika
Nekem volt szerencsém Fehérváron megcsodálni ezeket a babákat, nagyon édesek, élethűek. Rengeteg képet készitettem róluk, nagyon sajnálom hogy itt a hozzászólásoknál újabban nem lehet csatolni képet.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 16 éve

Köszönöm, hogy felhívtad a figyelmem. A közeljövőben készülök Fehérvárra egyik pártfogoltunk ügyében. Remélem lesz időm megnézni a kiállítást is. Egyébként magát a várost nagyon szeretem, sokszor jártam már ott, néha csak átutazóban, néha egy-két kellemes napot is eltöltöttem.

Válasz

Baksáné Sztanó Mária üzente 16 éve

Köszi a figyelemfelhívást. Én nem is tudtam, hogy Fehérváron van ilyen. Igaz már régen volt, amikor odajártam középiskolába. Egyébként tényleg jobb lenne, ha a gyerekek normális formájú babákkal játszanának, nem Barbie és egyéb csontvázkollekciókkal.

Válasz

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu