Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

network.hu

 A természet egyensúlyának a felborulása súlyos következményekkel jár. India fővárosában, Delhiben, a majmok nagyon elszaporodtak. Ennek sok oka van. A környezetpusztítás az elsők között szerepel. A kis majmok istenien érzik magukat a fővárosban, a szó szoros értelmében. Ugyanis a hinduk Hanuman, a majomisten inkarnációit látják bennük s mint istenfiaknak, minden szabad nekik. Ezt ők ki is használják s annyi galibát okoznak, hogy az már a hinduknak is sok.

Az ember nem is gondolná, hogy ezek a kis szemtelen majmok veszedelmesek, sőt, életveszélyesek is lehetnek! Pár napja Delhi alpolgármestere békésen olvasgatott házának erkélyén, amikor majmok támadtak rá. Hirtelen hajkurászni kezdte őket s egy óvatlan mozdulat következtében lezuhant. Olyan komoly fejsérülést kapott, hogy korházba szállítása után nemsokára meghalt.


Ez a haláleset újból napirendre hozta a majmok okozta komoly problémát. Számuk 10-20 000-re tehető. Csapatokban támadnak. Kormányépületektől , rendőrőrsöktől, templomoktól kezdve lakóépületekig mindenhol ott vannak és bajt csinálnak. Nemrég egy nő is súlyosan megsérült, több embert könnyebb sérülésekkel kezeltek. 2001-ben a delhi lakosok már a bírósághoz fordultak annak érdekében, hogy a várost, India fővárosát, tisztítsák meg a majmoktól. 2005-ben a parlamenti képviselők törvénytervezetet nyújtottak be szintén ebből az okból. Semmi sem történt. „ Megpróbáljuk befogni a majmokat, de kevés a szakember. Így nem tudunk teljeskörűen fellépni ellenük” – nyilatkozta az AFP-nek A.K.Szing, helyi elöljáró. Ha összefogdossák őket, akkor sem tudnak sokat tenni. A környező államok nem engedik erdeikben szabadon engedni őket. Ezek a „városi majmok” a vidéken élőket zaklatnák.  Volna még egy lehetőség: a Delhi határában lévő bányába zárni a mihaszna társaságot. Viszont ez sem megoldás. Nagyon könnyen kiszöknek onnan.


A hinduk hite szerint a majom szent állat, az erő szimbóluma. S mint a majomisten földi helytartói, nem szabad bántani, vagy megölni őket. Szegény kis majmok, attól félek, hogy nemsokára lejár nekik a sérthetetlenség és végetér vígéletük.

http://index.hu/politika/bulvar (2007.10.21.)

Címkék: delhi majom

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Demeter Klára üzente 16 éve

Szia Marcsi! Ha a majom évében születtél, vigyázz, hogy ne ugrálj az alpolgármester erkélyén, mert abból baj származhat! Bár a mellékelt példában az alpolgármester járt rosszul, azért jó lesz vigyázni. Különben semmi veszély!

Válasz

Baksáné Sztanó Mária üzente 16 éve

Hát nem egyszerű helyzet, az biztos! Vajon milyen megoldást fognak találni a problémára? Én nagyon kedvelem a majmokat, de ha megtámadnának, biztosan módosulna a velük kapcsolatos álláspontom.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 16 éve

érdekes cikk, köszi

Válasz

Sógorka Veronika üzente 16 éve

Köszi, nagyon érdekes téma. Eddig erről nem tudtam, csak a szent tehenekről. Szép estét: Veronika

Válasz

Maria Fodor üzente 16 éve

En meg a majom eveben szulettem akkor mi lesz velem

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 16 éve

Érdekes volt köszi.

Válasz

siposné vági irma üzente 16 éve

köszi tetszett a cikk

Válasz

Nagy Ági üzente 16 éve

Érdekes cikk, köszönöm, hogy olvashattam.

Válasz

Csiki Margit üzente 16 éve

köszike!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 16 éve

Köszi, nagyon érdekes amit irtál. Én csak a állatkertben láttam majmokat, ott nagyon aranyosak, nyugodtak.

Válasz

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu