Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

Az AFP francia hírügynöség érdekes dologról számol be. Szelvakumar dél-indiai 34 éves férfi ezelőtt 15 évvel agyonlőtt két párzó kutyát. Pár napra rá járásképtelenné vált, meggyengült a hallása és a beszédkészsége. Az orvosok nem tudták, mit kezdjenek vele, gyógyíthatatlannak tünt. Kétségbeesésében egy asztrológushoz fordult. Ő aztán felvilágosította, hogy a megölt kutyák  lelkei rontották meg és ezalól a rontás alól csak úgy menekülhet meg, ha egy kutyát vesz feleségül. El is indult élete párját megkeresni. Hosszas keresgélés után rálelt az igazira, egy négy éves szukára. A falu asszonyai annak rendje és módja szerint száriba öltöztették  a Szelvinek nevezett mennyasszonyt és rendes esküvőn, templomban, a pap összeadta a furcsa párt. Igaz, közben a mennyasszony meglógott, de sebaj, gyorsan megkeresték. Ha már kimondta a boldogító igent, nincs apelláta! - A vőlegény egyik barátja szerint addig szeretne együtt élni a kutyával, amíg el nem múlik az átok, majd igazi mennyasszonyt keres magának. - Ha addig meg nem átkozza ifjú felesége s akkor ki tudja, mit ajánl neki gyógyulás képpen az sztrológus!

Szintén Indiában, a Times of India angol nyelvű napilap szerint, történt a következő eset. Kailas Bagri az érinthetetlenek kasztjához tartozó férfi, szörnyű bűnt követett el. Ebbe a kasztba tartóznak a legalacsonyabb rangú emberek, ők végzik a legalantasabb munkákat, nekik még az árnyékuk is szennyez. Ennek az embernek az udvarába betévedt egy bika és nagy kárt okozott. Indiában a tehén szent állat, néha a bika is. Emberünk felmérgelődött és egy bottal ráhúzott a bikára. A falubeliek úgy felbőszűltek, hogy azonnal megkéselték a szerencsétlent, majd azónmód el is égették, hogy nyoma se maradjon. A hozzátartozóit pedig megfenyegették, ne merjenek feljelentést tenni! - Egyik családtagnak azért sikerült meglógni a faluból és feljelentette az elkövetőket. Azóta hat embert le is tartóztattak gyilkosság vádjával.

Halálával, bár nagyon szomorú vég, megmenekült a bika átkától. Vajon mit javasolt volna neki az asztrológus, ha, mondjuk, valami baja történt volna a bikafenyítés után?

www.hirtv.hu/?Path=/szines

Címkék: india szokás

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Demeter Klára üzente 16 éve

Valóban, különböző népek szokásait nehezen fogadjuk el. Sok esetben viszont úgy érzem, a kivülállónak van igaza. Ezért jó a világot járni és tanulni. Hogy oldódjanak a berögződések. Mi is tanulhatunk másoktól, mások is tanulhatnak tőlünk.

Válasz

Sógorka Veronika üzente 16 éve

Valóban furcsa szokások vannak, de a legrosszabb, hogy egy emberélet nem sokat ér. Köszi a cikket. Veronika

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 16 éve

Hogy mik is vannak nem is gondolná az ember mennyi féle szokások vannak különböző népek kulturájában.Köszönöm ezel is most tanultam meginnt valamit .Szia.jani

Válasz

Boros Katalin üzente 16 éve

Vannak a világon olyan szokások amelyeket mi nem értünk meg és talán még butaságnak is tartunk. De azoknak akik ezek között a szokások közt élnek, fontosak.

Válasz

Baksáné Sztanó Mária üzente 16 éve

Megvallom őszintén, hogy most valami okosat szerettem volna ide leírni, de ELÁLLT A SZAVAM:))))

Válasz

Kneifel András üzente 16 éve

A bika csak néhol szent állat...és nem tudom, mi lehetett (volna) az átok, ugyanis az írásban egy szó sem esik róla... Azt nem tartom valószínűnek, hogy homokossá akarná tenni...:-)))

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 16 éve

Az írás logikája szerint feleségül kellett volna venni a bikát.

Válasz

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu