Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

   

Sulyos egyéniség nagy tehetség volt !

Israel Kamakawiwo'ole (Oahu, Hawaii, 1959. május 20.1997. június 26.) amerikai zenész, énekes. Hawaii meghatározó zenész énekese volt, nagy hírnévre tett szert a mindig pozitív megnyilvánulásainak és gondolkodásmódjának köszönhetően.

Oahu szigetén született, a Kuakini kórházban. Honolulu Kaimuki nevű negyedében nőtt fel.

Zenei munkásságát, tisztán őslakos hawaii bennszülött származásából kifolyólag a hawaii függetlenség és szuverenitás irányította. 11 éves korában testvérével, Skippy-vel kezdett el zenélni, és később, miután tinédzserként elköltöztek Makahába, megalapították Makaha Sons of Ni'ihau nevű zenekarukat. 1982-ben testvére, Skippy 28 évesen meghalt szívrohamban. Ez, valamint édesanyja halála végigkísérte egész életében.

1982-ben, 23 évesen feleségül vette gyermekkori szerelmét, Marlene-t. Hamarosan megszületett gyermekük, Ceslieanne, „Wehi”.

1990-ben jelent meg első átütő sikerű szólóalbuma, melynek címe Ka'ano. 1993-ban jelent meg a Facing Future album, amely meghozta számára az igazi világhírnevet. Ezen az albumon található meg számos olyan zenei alkotás, amely a mai napig egyedülálló hangzásvilágával és előadásmódjával páratlan tehetségről tanúskodik:

  • „Somewhere Over the Rainbow/What a Wonderful World”
  • „Hawaiʻi 78”
  • „White Sandy Beach of Hawaiʻi”
  • „Maui Hawaiian Sup'pa Man”
  • „Kaulana Kawaiha”

A „Somewhere Over the Rainbow/What a Wonderful World” számtalan filmnek és reklámnak volt már betétdala.

1995-ben két politikai ihletésű dalt adott elő: „ʻE Ala ʻE” és „Kaleohano”. 1996-ban jelent meg utolsó albuma, az N Dis Life, mely elnyerte az Év albuma címet

Számtalan elismerést és díjat kapott mind szülőföldjén, mind pedig világszerte. A legutolsó díjátadóra már el sem tudott menni, kórházi ágyából figyelte tévén keresztül. 38 éves korában, 1997. június 26-án 12:18 kor halt meg a túlsúly következtében kialakult légzőszervi elégtelenség miatt (343 kg volt). Ravatalát a parlament épületében állították fel, ahol az első napon több mint 20 000 ember rótta le tiszteletét. Ő volt a harmadik ember Hawaii történelmében, akit az a megtiszteltetés ért, hogy a parlament épülete adott helyet ravatalának, és az egyetlen, aki közülük nem politikus volt. (A másik két ember John A. Burns kormányzó, illetve Spark Matsunaga szenátor volt.)

 

Címkék: nagyon nagy tehetség !!!

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Répa Ati üzente 14 éve

Köszönöm a kommentedet...hogy rám néztél!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Nagyon szeretem ezt a számot! Klassz , hogy feltetted!!!

Válasz

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu