Kis türelmet...
A kelt rétes receptjével készítünk kalácsot. Gyöngébb, mint az eredeti kalács. Ha valakinek nem nyúlik a tésztája a nyújtott kelt réteshez, akkor is készíthet belőle ilyen sütit!.
Hozzávalók:
1 kg liszt
5 dkg élesztő és 2 ev. kanál cukor és 2 dl tej a felfuttatáshoz
7 dl tej
2 egész tojás
só
Töltelék15 dkg mák és 8 dkg cukor
15 dkg dió és 5 dkg cukor
Megkenés: tejfel és olvasztott zsír
Elkészítés: a hozzávalókat simára kidagasztjuk, majd 4 felé vesszük, zsírral megkenjük és letakarva 40 percig pihentetjük. Utána negyed gyurótábla szélességben kihúzzuk és rászórjuk a tölteléket.. Feltekerjük és zsírozott sütőlemezre rakjuk. 45 percig sütjük.
Kategória: Saját
Feltöltés ideje: 6 éve
Látta 176 ember.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!